330 milyon dolar yatırım alan Grover'ın değerlemesi 1 milyar doları aştı

Grover tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turunda 330 milyon dolarlık yatırım aldı. Alınan 330 milyon dolarlık yatırımın 220 milyon dolarının borç olarak alındığını da ekleyelim.
330 milyon dolar yatırım alan Grover'ın değerlemesi 1 milyar doları aştı

Teknoloji ürünlerinin kiralanmasına odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan Grover'ın JMS Capital-Everglen liderliğinde 71 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Grover, yaklaşık 1 yılın ardından yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Grover tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turunda 330 milyon dolarlık yatırım aldı. Alınan 330 milyon dolarlık yatırımın 220 milyon dolarının borç olarak alındığını da ekleyelim. C serisi yatırım turunun 110 milyon dolarlık kısmı Energy Impact Partners liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turuna, Energy Impact Partners'ın haricinde ise Co-Investor Partners, Korelya Capital, LG, Mirae Asset Group, Viola Fintech, Assurant ve Coparion da katıldı. 220 milyon dolarlık borç yatırımı ise Fasanara Capital tarafından alındı. 330 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Grover'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 2 milyar dolar barajını aştı. Tabii ki 2 milyar dolarlık toplam yatırımın büyük bir kısmının borç olarak alındığını da ekleyelim.

Grover tarafından şirket değerlemesinin 1 milyar doların üzerinde olduğu doğrulansa da değerlemenin tam olarak ne kadar olduğu ise açıklanmadı. 2015 yılında Michael Cassau tarafından Berlin'de kurulan Grover, kullanıcılarının abonelikler ile birlikte bilgisayar, akıllı telefon, oyun konsolu ve elektrikli scooter gibi teknoloji ürünlerini kiralamalarını sağlıyor.

Grover tarafında aktarılan bilgilere göre girişimin web sitesinde 500 binden fazla ürün bulunuyor. Toplamda 2 milyonu aşkın kayıtlı üyeye sahip olan Grover girişiminin aktif kullanıcı sayısı ise 250 bin seviyelerinde. Glover'ın paylaştığı bilgilere göre alınan 330 milyon dolarlık yeni yatırım, girişimin yeni kullanıcılara ulaşması ve ürün çeşitliliğini artırması için kullanılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.