Teknoloji ürünlerinin kiralanmasına odaklanan Grover, 71 milyon dolar yatırım aldı

Kullanıcılarının abonelikler ile birlikte bilgisayar, akıllı telefon, oyun konsolu ve elektrikli scooter gibi teknoloji ürünlerini kiralamalarını sağlayan Grover, 71 milyon dolar yatırım aldı.
Teknoloji ürünlerinin kiralanmasına odaklanan Grover, 71 milyon dolar yatırım aldı

Abonelik modeliyle teknoloji ürünlerini kiralamanızı sağlayan bir girişim olarak hizmet veren Grover'ı ilk olarak 2018 yılında sizlere aktarmıştık. En son 2020 yılının Ocak ayında yatırım alan Grover, B serisi yatırım turunda 71 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Hatırlatmak gerekirse kullanıcılarının abonelikler ile birlikte bilgisayar, akıllı telefon, oyun konsolu ve elektrikli scooter gibi teknoloji ürünlerini kiralamalarını sağlayan Grover, 2015 yılında Michael Cassau tarafından Berlin'de kuruldu. 

71 milyon dolarlık B serisi yatırım turu JMS Capital-Everglen liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna JMS Capital-Everglen'in haricinde ise Viola Fintech, Assurant Growth, Augmentum Fintech, Circularity Capital, Seedcamp, Samsung Next ve isimleri açıklanmayan melek yatırımcılar katıldı.

Alınan 71 milyon dolarlık yatırım şirketin büyümesi, ürün çeşitliliğinin artırılması ve uluslararası büyümeyi hızlandırmak için kullanılacak. Yeni yatırım ile birlikte Grover'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 297 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim.

Girişim tarafından yapılan açıklamalara göre şu an için Grover'ın 150 bini aşkın abonesi bulunuyor. Karşılaştırmak gerekirse geçtiğimiz yılın Eylül ayında Grover'ın 100 bin abonesi bulunuyordu.

Yatırım ile birlikte hızlı bir şekilde abone sayısını artırmayı hedefleyen Grover, 2021 yılı sonuna kadar 450 bin aboneye ulaşmayı amaçlıyor. Şu an için Almanya, Avusturya ve Hollanda'da hizmet veren Grover, kısa zaman içinde İspanya ve ABD'de de hizmet vermeye başlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.