Mobileye, Udelv iş birliği ile 2028 yılına kadar 35 bin otonom teslimat aracı üretecek

2017 yılından bu yana Intel'e bağı bir şirket olarak yoluna devam eden Mobileye, otonom teslimat araçları geliştirmek için Udelv girişimi ile bir birliğine gitti. 
Mobileye, Udelv iş birliği ile 2028 yılına kadar 35 bin otonom teslimat aracı üretecek

Intel'in otonom sürüş girişimi olan Mobileye'ı 15.3 milyar dolara satın aldığını 2017 yılında sizlere aktarmıştık. 2017 yılından bu yana Intel'e bağı bir şirket olarak yoluna devam eden Mobileye, otonom teslimat araçları geliştirmek için Udelv girişimi ile bir birliğine gitti. 

2016 yılında Akshat Patel ve Daniel Laury tarafından ABD'de kurulan bir girişim olan Udelv, otonom teslimat teknolojileri üzerinde çalışıyor. 

Edindiğimiz bilgilere göre iş birliği kapsamında 2028 yılına kadar toplamda 35 bin adet otonom teslimat aracının üretilmesi hedefleniyor. Mobileye ve Udelv'in 2023 yılında ise tamamen otonom olarak çalışacak teslimat servisini kullanıma sunacaklarını da ekleyelim.

Teslimatlar sürücü kabinine sahip olmayan ve tamamen otonom bir şekilde yolculuk edebilen Udelv Transporter isimli otonom teslimat araçları ile gerçekleştirilecek. Udelv tarafından geliştirilen Transporter araçlarının otonom sürüş ekipmanları ve otonom sürüş yazılımı ise Mobileye tarafından sağlayacak.

Mobileye'ın otonom sürüş teknolojileri içinde sensörlere sahip olan 13 kamera, uzun menzilli 3 LİDAR, kısa menzilli 6 LİDAR ve 6 radar bulunuyor. Mobileye'ın sürücü destek sistemleri konusunda teknolojiler geliştirdiğini ve bu teknolojilerin şu an 54 milyon araç tarafından kullanıldığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.