Code2, ScaleX'ten 1 milyon dolar yatırım aldı

Türkiye’den çıkan Palo Alto merkezli teknoloji girişimi Code2, Scalex’ten 1 milyon dolarlık yatırım aldığını duyurdu. Bu yatırım ile şirket bir süredir üzerinde çalıştığı no-code web uygulaması geliştirme platformunu kullanıma sundu.
Code2, ScaleX'ten 1 milyon dolar yatırım aldı

Türkiye’den çıkan Palo Alto merkezli teknoloji girişimi Code2, Scalex’ten 1 milyon dolarlık yatırım aldığını duyurdu. Bu yatırım ile şirket bir süredir üzerinde çalıştığı no-code web uygulaması geliştirme platformunu kullanıma sundu. Şirketlerin ve girişimcilerin kodlama yapmadan kapsamlı uygulama geliştirmesini amaçlayan Code2, ScaleX Ventures önderliğinde çekirdek yatırım aldı. Tura, Code2’nin ilk müşterisi Aytekin Oldaç ile PrimeTek kurucusu Çağatay Çivici de dahil oldu.

Code2 CEO’su Mustafa Sakalsız, günümüzde bilinen gelişmiş low-code/no-code platformlarının kurumsal şirketlerin iç uygulamalarını hedeflediğini; oysa çoğu girişimin, kod yazma becerilerinden bağımsız olarak, ürünlerini en kısa zamanda kullanıcılarına ulaştırma derdinde olduğunu söylüyor. Sakalsız, bugün piyasada bulunan ve girişimleri hedefleyen no-code platformların bir aşamadan sonra bu ihtiyaçlara yanıt veremediklerinin altını çiziyor. Code2 olarak sadece prototip veya ilk sürümden ziyade, uygulamanın tüm aşamalarında müşterilerinin kullanabileceği bir platform geliştirdiklerini belirten Mustafa Sakalsız, no-code platformların yazılım yapmak isteyenler için teknoloji bariyerlerini ortadan kaldıracağını da sözlerine ekliyor.

No-code platformları yalnızca yazılımcı olmayan insanların işini kolaylaştırmakla kalmıyor. Neredeyse yazılım olmadan bir işin yapılmadığı talepkâr ve zorlu iş dünyasında, geliştiricilerin de sınırları zorlanıyor. Bu da yazılımcıları daha hızlı sonuç elde etmek için çözüm arayışına itiyor.

Code2 CTO’su Veli Öztürk, Code2'nun bir hevesin sonucunda ortaya çıkmadığını belirterek şunları söylüyor:

Code2 iki teknik kökenli girişimcinin yirmi yıllık kariyerlerindeki deneyimlerden süzülerek ortaya çıkmış bir ürün. Code2 biz geliştiricilerin sevmediği yinelenen, tekdüze işleri yapmaktan kurtarıyor ve böylelikle bir organizasyonun en değerli parçası olan insanları, yaratıcılıklarını ve becerilerini daha iyi kullanabilecekleri işlere yönlendirmeye yardımcı oluyor.

Yazılıma duyulan talep, yazılımı üreten geliştiricilerin sayısına kıyasla çok daha hızlı bir biçimde artıyor. Özellikle yetenekli geliştiricilere cazip imkânlar sunamayan ilk aşama girişimler bu durumdan olumsuz etkileniyorlar. Bu boşluğu doldurmaya en büyük aday ise girişimlerin yazılımcı ihtiyacını ciddi oranda azaltan low-code/no-code platformları. Yayımlanmış sektör raporları bu beklentiyi doğruluyor ve low-code/no-code sektörünün 2022 yılı itibarıyla 21 milyar dolar ölçeğinde bir sektör haline gelmesi bekleniyor.

ScaleX’in kurucu ortakları Dilek Dayınlarlı ve Berkay Mollamustafaoğlu, son yıllarda yazılıma yönelik talebin 5 misli arttığını vurgularken şunları söyledi:

Bu talebi mevcut yazılımcı sayısıyla karşılamak mümkün değil. Dolayısıyla, Code2 gibi platformlara olan ilginin büyük bir hızla artacağını öngörüyoruz. Mustafa ve Veli yazılım sektörünün ne yöne doğru ilerlediğini görüyorlar ve ellerinde geleceğin ihtiyaçlarına yanıt verecek bir ürün ve vizyon var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.