OpenAI'ın yapay zeka görüntü oluşturucusu DALL-E, şimdi resimleri de düzenleyebiliyor

OpenAI, DALL-E'nin yeni bir sürümünü oluşturdu. DALL-E 2, orijinal sistemin daha yüksek çözünürlüklü ve daha düşük gecikme süreli bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor.
OpenAI'ın yapay zeka görüntü oluşturucusu DALL-E, şimdi resimleri de düzenleyebiliyor

OpenAI'ın yazılı tanımlardan görsel üreten servisi DALL-E'yi daha önce sizlere detaylı olarak aktarmıştık. Bir kere daha hatırlamak gerekirse DALL-E servisi, yapay zeka desteği sayesinde yazılı tanımlar üzerinden görseller yaratabiliyor. Oldukça basit bir çalışma şekline sahip olan DALL-E servisini kullanmak için tek yapmanız gereken nasıl bir görsel elde etmek istediğiniz ile ilgili bir yazılı tanım hazırlamak.

DALL-E servisi, temelinde yazılı açıklamalarından görüntü oluşturmak için eğitilmiş GPT-3. DALL-E ismi ise paylaşılan bilgilere göre ünlü sanatçı Salvador Dalí and Pixar’ın sevilen karakterlerinden WALL·E'nin birleşmesi ile oluşturuldu.

OpenAI, şimdi de DALL-E'nin yeni bir sürümünü oluşturdu. DALL-E 2, orijinal sistemin daha yüksek çözünürlüklü ve daha düşük gecikme süreli bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Servis, kullanıcılar tarafından yazılan açıklamaları gösteren resimler üretiyor. Ayrıca mevcut bir görüntüyü düzenlemek gibi yeni yeteneklere de sahip. Önceki OpenAI çalışmasında olduğu gibi, araç doğrudan kişilerin kullanımına sunulmuyor. Ancak araştırmacılar, sistemi denemek amacıyla online olarak kayıt oluşturabiliyor. OpenAI'ın sistemi daha sonra üçüncü taraf uygulamalarda kullanıma sunmayı planladığı belirtiliyor.

DALL-E 2'nin yeni özelliklerinden biri olan iç boyama, DALL-E'nin metinden görüntüye yeteneklerini daha ayrıntılı bir düzeyde uyguluyor. Kullanıcılar mevcut bir resimle ile başlayabiliyor, bir alan seçebiliyor ve modele onu düzenlemesini söyleyebiliyor. Diğer bir yeni özellik "varyasyonlar" ise var olmayan resimler için bir tür resim arama aracı olarak hizmet veriyor. Buna göre kullanıcılar bir resim yükleyebiliyor ve ardından buna benzer bir dizi varyasyon oluşturabiliyor. Ayrıca iki görüntüyü karıştırarak her ikisinden de öğeler içeren resimler üretebiliyor.

DALL-E 2, bazı uyarılarla birlikte deneyimli ortaklar tarafından test edilebiliyor. Platformda nefret, çıplaklık ve zarar verebilecek görüntülerin kullanılması da yasaklanmış durumda. Ayrıca kullanıcıların görüntülerin oluşturulmasında yapay zekanın rolünü açıklamaları gerekiyor ve oluşturulan görüntüleri bir uygulama veya web sitesi aracılığıyla diğer insanlara sunmaları da mümkün değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.