İşletmelerin uluslararası çalışanları işe almasını kolaylaştıran Remote'un değerlemesi 3 milyar dolara ulaştı

İşletmelerin uluslararası çalışanları işe almasını kolaylaştıran bir girişim olarak hizmet veren Remote, SoftBank Vision Fund 2'nun liderliği üstlendiği Seri C turda 300 milyon dolar yatırım aldı.
İşletmelerin uluslararası çalışanları işe almasını kolaylaştıran Remote'un değerlemesi 3 milyar dolara ulaştı

İşletmelerin uluslararası çalışanları işe almasını kolaylaştıran bir girişim olarak hizmet veren Remote, SoftBank Vision Fund 2'nun liderliği üstlendiği Seri C turda 300 milyon dolar yatırım aldı. Tura Accel, Sequoia, Index Ventures, Two Sigma Ventures, General Catalyst, 9Yards, Adams Street ve Base Growth da katılırken, Seri C ile şirketin değeri 3 milyar dolara ulaştı.

2019 yılında Job van der Voort ve Marcelo Lebre tarafından kurulan Remote, işletmelerin 60'tan fazla ülkede çalışanlarını işe almasına yardımcı olan bir insan kaynakları platformuna sahip. Girişimin teknolojisi, işletmelerin bordro, yan haklar ve diğer ilgili yeni işe alma hizmetlerini yönetmelerine yardımcı oluyor.

Platformun müşterileri arasında DoorDash, Hello Fresh, Loom, Paystack ve aynı zamanda kurucu ortak ve CEO Job van der Voort'un çalıştığı GitLab gibi şirketler yer alıyor. Şirketin resmi olarak ofisi San Francisco'da görünse de Remote, uzaktan çalışmayı odağına alan bir felsefeye sahip olduğu için aslında ofisi de yok. Remote, geçen yıl platform aracılığıyla işlenen çalışan sayısının yüzde 900 ve gelirlerin de 13 kat arttığını söylüyor.

Remote, aldığı yatırımı müşterilerine sağladığı araçları geliştirmeye devam etmek, teknolojisini ve hizmetlerini daha fazla coğrafyaya genişletmek için kullanacağını açıkladı. Şu anda 60 kadar ülkede faaliyet gösteren platform, bu yılın sonunda bu sayıyı 140'a çıkarmak istiyor. 

SoftBank Investment Advisers yönetici ortağı Brett Rochkind, uluslararası düzeyde uzaktan çalışan işe alma eğiliminin devam edeceğini ve Remote'un bu kategoride iyi bir konumda olduğunu söyledi. Şirketin halka arz edilmesi konusunda da iyimser olduğunu dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.