Season Health, Andreessen Horowitz liderliğinde 34 milyon dolar yatırım aldı

Joshua Wolff, Mustafa Shabib tarafından faaliyete geçirilen Season, hastaların ihtiyaçlarına göre yemek listeleri hazırlayan "dijital gıda eczanesi" olarak tanımlanıyor.
Season Health, Andreessen Horowitz liderliğinde 34 milyon dolar yatırım aldı

Yeterli ve dengeli beslenme özel sağlık sorunu olan hastalar için kritik bir noktada duruyor. Girişim ekosistemi bu soruna yemek aboneliği servisleriyle çözüm buldu.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre beslenme girişimi Season Health 34 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım, Andreessen Horowitz liderliğinde yapıldı. Turun diğer katılımcıları arasında LRV Health, Company Ventures, yeni Cityblock Health CEO'su Toyin Ajayi vardı. Yeni gelen yatırım şirketin iş geliştirme süreçlerinde kullanılacak. 

New York merkezli girişim, hastalara kişisel yemek listesi oluşturarak malzemeleri evlerine teslim ediyor. Diyetisyenlerle birlikte çalışan şirket, 2019 yılında kuruldu. Joshua Wolff, Mustafa Shabib tarafından faaliyete geçirilen Season, hastaların ihtiyaçlarına göre yemek listeleri hazırlayan "dijital gıda eczanesi" olarak tanımlanıyor.

Diyabet, kalp ve böbrek hastalığı gibi sağlık sorunları olanlara odaklanıyor. Geçen yıllarda CommonSpirit Health ve Geisinger ve kronik böbrek hastalığı odaklı Cricket Health şirketi ile ortaklık kurdu.

Besleyici gıdalara erişimi iyileştirmeyi amaçlayan bir diğer girişim ise Soda Health... Şirket, geçen yıl 6 milyon dolarlık tohum yatırım aldı. Aynı sekörde faaliyet gösteren Withings, Berlin merkezli fitness ve yemek planlama uygulaması 8fit'i satın aldı.

Geçen Ekim ayında ise Fransa merkezli yemek ve market planlama hizmeti sunan platform Jow, Eurazeo'nun liderliği üstlendiği yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım almıştı. Tura mevcut yatırımcılar Headline, DST ve Stride da katıldı. Şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 30 milyon dolara yaklaşmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.