Foodtech girişimlerinin hibrit içeriklerle büyüyeceği tahmin ediliyor

Foodtech yatırımları geçen sene 2020 senesinin neredeyse iki katına çıktı. Önümüzdeki dönemde de artışın devam edeceği ve bu artışın hibrit içerikler, fermente gıdalar ve farklı kategorilerdeki gelişmeler ile olacağı tahmin ediliyor.
Foodtech girişimlerinin hibrit içeriklerle büyüyeceği tahmin ediliyor

Foodtech yatırımları geçtiğimiz sene bir önceki seneyi neredeyse ikiye katlayarak 13 milyar $'a dayandı. Ağırlıklı olarak alternatif proteinlerle çalışan girişimlerden oluşan bu yatırımların önümüzdeki dönemde tarımdaki tohum ve üretim eksikliğini dengeleyecek ve göreceli olarak daha genç girişimlerle büyümeye devam edeceği tahmin ediliyor. 

Alternatif ürünlerle birlikte e-ticaret tarafına da yatırımlar devam etmekte. Özellikle teslimat ve hayalet mutfaklara gösterilen ilgi, 2020'de başlayan trendin bir devamı niteliğinde. Bununla birlikte alternatif proteinlerin son kullanıcıya ulaştırılması ve bu içeriklerin dâhil olduğu mutfaklar hazırlamak gibi konularda da üretici tarafına destek olarak iş birlikleri ya da farklı ortaklıklar da önümüzdeki dönemde görebileceğimiz trendlerden biri olabilir gibi görünüyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.