Foodtech yatırımları geçtiğimiz sene bir önceki seneyi neredeyse ikiye katlayarak 13 milyar $'a dayandı. Ağırlıklı olarak alternatif proteinlerle çalışan girişimlerden oluşan bu yatırımların önümüzdeki dönemde tarımdaki tohum ve üretim eksikliğini dengeleyecek ve göreceli olarak daha genç girişimlerle büyümeye devam edeceği tahmin ediliyor.
Alternatif ürünlerle birlikte e-ticaret tarafına da yatırımlar devam etmekte. Özellikle teslimat ve hayalet mutfaklara gösterilen ilgi, 2020'de başlayan trendin bir devamı niteliğinde. Bununla birlikte alternatif proteinlerin son kullanıcıya ulaştırılması ve bu içeriklerin dâhil olduğu mutfaklar hazırlamak gibi konularda da üretici tarafına destek olarak iş birlikleri ya da farklı ortaklıklar da önümüzdeki dönemde görebileceğimiz trendlerden biri olabilir gibi görünüyor.
Bugüne kadar örneğini gördüğümüz alternatif proteinler tamamen vegan bazlı ürünler olmakla birlikte bu trendin devamında hibrit içeriklerin daha sık görüneceği tahminler arasında. Yemek hazırlama kitleri, online teslimata özel ürünler ya da hayalet mutfaklarda üretilen ürünler için de iyi bir alternatif olacak bu içeriklerin yeni dönemde daha çok görüleceği konuşuluyor. Bu tarz ürünlerin bir yandan tamamen vegan alternatiflerle damak tadı olarak barışmayan ancak çevre ve iklim konusunda daha "sürdürülebilir" davranmak isteyen bir hedef kitleyi etkileyeceği düşünülüyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap