BMW i Ventures, geri dönüşümlü malzeme üretmeye odaklanan Bcomp'a 35 milyon dolar yatırım yaptı

2011 yılında kurulan Bcomp, powerRibs ve ampliTex teknolojisini geliştirdi. Bu teknolojiler sayesinde özellikle otomobillerde kullanılmak üzere doğal fiberden geri dönüşümlü ürünler üretiyor.
BMW i Ventures, geri dönüşümlü malzeme üretmeye odaklanan Bcomp'a 35 milyon dolar yatırım yaptı

Temmuz ayında Alman otomotiv firması BMW'nin girişim sermayesi fonu BMW i Ventures'un 300 milyon dolarlık yeni fon oluşturduğunu duyurmuştu. Bu fonun amacı ulaşım, üretim ve tedarik zincirlerini daha sürdürülebilir hale getiren teknolojilere yaptığı yatırım yapmak idi. Beklenen oldu ve fon, sürdürülebilirlik alanında çalışan şirketlere yatırım yapmaya başladı. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre; BMW i Ventures geri dönüşümlü malzeme üretmeye odaklanan Bcomp'a 35 milyon dolar yatırım yaptı. Şirket, gelen yatırımla Seri B yatırım turunu kapattı. Yeni yatırımın iş süreçlerini geliştirmek için kullanılacağı açıklandı.

2011 yılında kurulan Bcomp, powerRibs ve ampliTex teknolojisini geliştiriyor. Bu sayede özellikle otomobillerde kullanılmak üzere doğal fiberden geri dönüşümlü ürünler üretiyor. Bcomp, otomotivin yanı sıra mobilite, motor sporları, denizcilik gibi sektörlerde de  faaliyet gösteriyor. Şirket, mühendis Christian Fischer tarafından faaliyete geçirildi. 

Geri dönüştürülmüş malzemeler kullanarak otomobilin ağırlığı azaltmak artık birçok otomobil üreticisinin ana hedeflerinden biri. Volvo Cars ve Porsche da Bcomp'ın müşterileri arasında yer alıyor. Dünyaca ünlü iki marka otomobillerindeki plastik içeriği azaltarak sürdürülebilirlik konusuna odaklanmayı hedefliyor. 

Şirket aslında 2019'un sonunda Colorado merkezli katı hal (solid state) bataryaları geliştiren Solid Power'a yatırım yaparak sürdürülebilirlik konusundaki ilk yatırımlarını başlatmış oldu. Seri B turu kapsamında 130 milyon dolar yatırıma Ford ile girmişti. Amaçları, batarya teknolojilerinde fiyatların ucuzlamasını ve şarj kapasitelerinin artırmak. Yatırım yapılan diğer şirketler arasında Bright Machines, Blackmore, Chargepoint, Graphcore, Urgent.ly, Proterra, PureCycle, Tekion, Turntide, Xometry yer alıyor. 

BMW i Ventures yönetici ortağı Marcus Behrendt, “Sürdürülebilir tedarik zinciri şu anda gerçekten ilgilendiğimiz şeylerden biri. BMW Corp, karbon ayak izini önemli ölçüde azaltmak istiyoruz" diye konuşuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.