BMW i Ventures, 300 milyon dolarlık yeni fonuyla sürdürülebilir teknolojilere yatırım yapacak

BMW, girişim sermayesi fonu BMW i Ventures'un 300 milyon dolarlık yeni fon oluşturduğunu duyurdu.
BMW i Ventures, 300 milyon dolarlık yeni fonuyla sürdürülebilir teknolojilere yatırım yapacak

Alman Otomotiv firması BMW, girişim sermayesi fonu BMW i Ventures'un 300 milyon dolarlık yeni fon oluşturduğunu duyurdu. Bu fonla amaç, ulaşım, üretim ve tedarik zincirlerini daha sürdürülebilir hale getiren teknolojilere yaptığı yatırım yapmak. Şirket ilk fonu Fund 1'i  2016'da açıklamıştı. Hatırlatmak gerekirse 100 milyon euro hedefi ile başlayan fon, 500 milyon euro ile kapanmıştı.

Aynı yıl merkezini New York'tan Silikon Vadisi'ne taşıyan BMW i Ventures, bu parayı BMW'nin yeniliklere ve gelişen teknolojilere daha hızlı reaksiyon göstermesi amacıyla harcadı. Bu fonla, 94 şirkete yatırım yaptı. Otonom sürüş, dijitalleşme, bulut servisler ve yapay zeka konularına odaklandı. Genel olarak amaç, BMW otomobillerini desteklemek. Hem mobilite hem de BMW'nin teknolojilerini geliştirmek. 2011 yılında kurulan BMW i Ventures, daha çok BMW'nin geleceğe yaptığı yatırımlarla BMW'nin gelecek vizyonunda önemli bir yere sahip.

Birkaç gün önce kendi kendini süren uzun mesafeli kamyon teknolojisinin önemli isimlerinden Kodiak Robotics'e yatırım yaptığını açıkladı. Bu yatırımla sürüş teknolojisini geliştirmeyi amaçlıyor. 2019'da BMW ve Jaguar ile yol yardımını yapay zeka ile birleştiren girişim Urgent.ly'e 21 milyon dolar yatırım yaptı. Bir sene sonra Kuzey Amerika'da park yeri arayanlara rehberlik eden Parkmobile uygulaması BMW tarafından satın alındı.

BMW yukarıdaki örnek olarak gösterilen satın almalarla otonom ve elektrikli araç tarafındaki iddiasını ortaya koyuyor. Şirket, duyurdukları yeni fonu otomobil teknolojisine kullanmayacağını açıkladı. Son yıllarda iklim değişikliği ve iklim değişikliğinden kaynaklı hava değişimleri, hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkeler için önemli bir endişe kaynağı haline geldi. Bunun farkında olan şirket, sürdürülebilirliğin sağlanması için teknoloji en etkili çözüm yol olarak görüyor. Bu yüzden yeni fonla otomobil tasarlama ve üretime giden alanlarda sürdürülebilir ve sıfır emisyon konularında teknoloji geliştiren girişimlere yatırım yapmayı hedefliyor.

Sürdürülebilirlik yatırımları 2019'da başladı

BMW i Ventures yönetici ortağı Marcus Behrendt, “Sürdürülebilir tedarik zinciri şu anda gerçekten ilgilendiğimiz şeylerden biri. BMW Corp, karbon ayak izini önemli ölçüde azaltmak istiyoruz" diye konuşuyor. Şirket aslında 2019'un sonunda Colorado merkezli katı hal (solid state) bataryaları geliştiren Solid Power'a yatırım yaparak sürdürülebilirlik konusundaki ilk yatırımlarını başlatmış oldu. Seri B turu kapsamında 130 milyon dolar yatırıma Ford ile girmişti. Amaçları, batarya teknolojilerinde fiyatların ucuzlamasını ve şarj kapasitelerinin artırmak.

BMW, ayrıca geçen sene yüzde 100 elektrikli modeli iNEXT ve gelişmiş otonom sürüş teknolojisine sahip diğer modelleri için Avrupa'daki en büyük tesisi olan Dingolfing Fabrikası'na 400 milyon euro yatırım yaptığını duyurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.