Yanmar Group, batarya teknolojisi geliştirme şirketi Eleo'nun çoğunluk hisselerini satın aldı

Japonya merkezli Yanmar Group, Hollanda merkezli batarya teknolojisi geliştirme şirketi Eleo'nun çoğunluk hisselerini satın aldığını resmen duyurdu.
Yanmar Group, batarya teknolojisi geliştirme şirketi Eleo'nun çoğunluk hisselerini satın aldı

Günümüzde birçok dijital ve elektrikli cihaz bataryaya ihtiyaç duyuyor. Teknolojinin gelişmesine paralel olarak bu ihtiyacın artarak devam etmesi bekleniyor. Hatta Frost & Sullivan’ın yaptığı Global Endüstriyel Batarya Pazarı araştırmasına göre piyasanın 2023’te 22,3 milyar dolara ulaşması olası.

Buna paralel olarak büyük şirketlerin bu alana yatırım yaptıkları yatırımlar dikkat çekiyor. Japonya merkezli Yanmar Group, Hollanda merkezli batarya teknolojisi geliştirme şirketi Eleo'nun çoğunluk hisselerini satın aldığını resmen duyurdu. Şirket, Yanmar Power Technology Co., Ltd.'nin bir parçası olarak Yanmar Group'a katılacak. İki şirket tarafından da satın almanın finansal detayları açıklanmadı.

Yüz yılı aşkın geçmişiyle dünyanın önde gelen iş makinesi üreticisi Yanmar, Eleo'nun geliştirdiği batarya teknolojisini araçlarına entegre etmeyi planlıyor. Anlaşma gereği 2017 yılında kurulan Eleo, kendi markası altında faaliyet göstermeye devam edecek. Bas Verkaik, Jeroen Bleker ve Bram van Diggelen tarafından kurulan şirketin yönetim kurulunda Yanmar'dan yöneticiler yer alacak. 

Eleo'nun kurucu ortağı Bas Verkaik, "Yanmar ile ortak olmaktan heyecan duyuyoruz. Eleo'nun gelişmiş modüler akü sistemleri dünya çapında dikkat çekiyor" diyerek bu satın almanın onlar için ne kadar önemli olduğunu belirtti.

Geçen Mart ayında Tesla, Lucid Motors, General Motors ve Proterra gibi şirketlere elektrikli batarya sağlayan LG, fabrikanın Arizona'da kurulacağını yazmıştık. 11 gigawatt saat kapasiteli saha inşaatı 2022'nin ikinci çeyreğinde başlayacağı söylenmişti. Seri üretime ise 2024'te geçileceği bildirilmişti

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.