Instagram DM baştan aşağı yenilendi: Müzik paylaşımı, anketler, akışta mesaj yanıtlama ve daha fazlası

Instagram, DM'yi de baştan aşağı yeniledi, özelliklere birlikte bakalım.
Instagram DM baştan aşağı yenilendi: Müzik paylaşımı, anketler, akışta mesaj yanıtlama ve daha fazlası

Yakın zamanda takip ettiklerim ve favoriler olmak üzere akış algoritmasında değişikliğe giden Instagram, DM'yi de baştan aşağı yeniledi. Şirketin duyurduğu yeni özellikler arasında özel mesajlarda müzik önizlemeleri, sessiz mesaj gönderimi, çevrimiçi kişilerin görüntülenmesi ve akışta gezinirken mesaj yanıtlama yer alıyor. Gelin özelliklere birlikte bakalım. 

Müzik paylaşımı, sessiz mesaj gönderimi ve Lo-Fi sohbet

Müzik paylaşım özelliği kapsamında Instagram Apple Music, Amazon Music ve Spotify ile entegrasyon kuruyor. Böylece kullanıcılar, sohbet esnasında 30 saniyelik şarkı önizlemelerini paylaşabiliyor. Bu noktada şirketin Apple Music ve Amazon Music ile entegrasyon kurma aşamasını tamamladığını ancak Spotify entegrasyonu için bir süre daha beklememiz gerektiğini belirtelim. 

Sessiz mesaj gönderimi ise geç saatte mesaj atarken yaşadığımız "Acaba bildirim gitti mi?" kaygısını ortadan kaldırıyor. Bunun için mesajınıza @silent ibaresini yerleştirerek, arkadaşlarınıza gönderdiğiniz mesajın bildirimini kapatabiliyorsunuz. 

Lo-fi sohbet özelliği ile standarttan daha düşük ses kalitesine sahip sohbetler gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle kendinizi yorgun hissettiğiniz günlerde ya da daha sakin ortamlarda bu özelliği kullanmayı düşünebilirsiniz. 

Anket, hızlı paylaşım ve akışta gezinirken mesaj yanıtlama 

Daha önce Messenger'da gördüğümüz anket özelliği, Instagram DM'de de yerini aldı. Bundan böyle kullanıcılar, grup sohbetlerinde anketleri kullanabilecek. Birlikte gerçekleşecek organizasyonlar, grubun ortak karar verme süreçleri anketlerle daha keyifli bir hal alıyor. 

Hızlı paylaşım özelliği ise akışta gezinirken, beğendiğiniz gönderilerin paylaşım butonuna uzunca basıp hızlıca göndermenizi sağlıyor. Sonrasında ise gezinmenize kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. 

Aynı şekilde akışta gezinirken gelen bir mesajı, Instagram deneyiminizi bozmadan hızlıca yanıtlayabiliyorsunuz. Mesajı yanıtlamak için gelen kutusuna gitmenize gerek kalmıyor. 

Son olarak gelen kutusunun üst kısmında kimlerin çevrimiçi olduğunu görebileceğinizi belirtelim.

Instagram özelliklerin şu an için sadece sınırlı sayıda ülkeye açıldığını belirtiyor. Özelliklerin, önümüzdeki dönemde küresel olarak tüm kullanıcılara açılması bekleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.