Kronolojik akışa geri dönen Instagram'dan iki yeni sekme: Favorites ve Following

Instagram'ın Ana Sayfa sekmesine iki yeni sekme eklenecek. Favoriler ve Takip isimli bu sekmeler, kronolojik olarak akış seçenekleri sunuyor.
Kronolojik akışa geri dönen Instagram'dan iki yeni sekme: Favorites ve Following

Adam Mosseri'nin geçen ay Instagram'a kronolojik akışı geri getireceklerini açıkladığını sizlere aktarmıştık. Mosseri, paylaştığı yeni bir gönderi ile kronolojik akış da dahil olmak üzere yenilenen akış seçeneklerini anlattı. 

Yeni sekmeler: Favoriler ve Takip 

Mosseri'nin aktardığına göre, Ana Sayfa sekmesine iki yeni sekme eklenecek. Favoriler (Favorites) ve Takip (Following) isimli bu sekmeler, kronolojik olarak akış seçenekleri sunuyor. Bu arada Favoriler'in sıkça takip ettiğiniz ve beğendiğiniz içerik üreticilerin ve arkadaşların içeriklerine ev sahipliği yapacağını belirtelim. Ana Sayfa sekmesi ise kullanıcılara algoritmaya dayanan içerik önerileri sunmaya devam edecek. 

Bu noktada Ana Sayfa'nın zaman içinde daha fazla içerik önerisinde bulunarak, Keşfet sayfasına benzer bir özellik olarak konumlanacağını söylemekte fayda var. Bu yoğun içerik önerisi yağmurundan arınmak isteyenler ise Favoriler sekmesi ile sadece sevdiklerini takip ettikleri daha sessiz bir deneyime kavuşacak. 

Kronolojik akış neden geri geldi?

Instagram'ın 2016 yılına kadar paylaşımları, kronolojik olarak yani paylaşıldıkları zamana göre kullanıcılara gösterdiğini bir kez daha hatırlatalım. 2022'nin son aylarını muhbir Francis Haugen'in iddialarına cevaben Senato oturumlarında kendini savunmakla geçiren Mosseri, senatoya Instagram'ın, kullanıcılara içerikleri kronolojik sırayla gösteren bir akış versiyonu üzerinde çalıştığını açıklamıştı. 

Görünen o ki; Adam Mosseri senatoya verdiği sözü tutuyor. Bu yeni akış özelliklerinin kademeli olarak kullanıcılara açılmaya başladığını söyleyelim. Gelecek haftalarda daha fazla kullanıcının bu sekmeleri erişmesi mümkün olacak. 2022'nin ilk yarısında ise özellikler tüm kullanıcılara açılacak. 

"Kronolojik akış nedir?", "Instagram akışı şu anda nasıl çalışıyor?" ve "Instagram'ın akışı nasıl değişecek?" sorularının cevapları için konu hakkında kaleme aldığımız ilk yazımızı inceleyebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.