Sağlık alanında İK süreçlerine odaklanan Apploi, 25 milyon dolar yatırım aldı

Dijital bir personel yönetimi ve işe alma çözümü sunan şirket, 2014 yılında kuruldu. Apploi, personel değişim ve işe alımları hızlandıran ve verimli hale getiren çevrimiçi bir platform sunuyor.
Sağlık alanında İK süreçlerine odaklanan Apploi, 25 milyon dolar yatırım aldı

Washington Post tarafından Nisan ayında yapılan anket, sağlık çalışanlarının yüzde 62'sinin pandemiden dolayı endişe yaşadığını ortaya koydu. Morning Consult anketine göre bu endişe nedeniyle sağlık çalışanlarının yaklaşık yüzde 20'si işi bıraktı. Çünkü ağır iş yükü ve hastalık konusundaki belirsizlikler sağlık çalışanları psikolojik olarak tüketti.

Bu noktada hastane, klinik ve bakım tesislerinde işe alım sürecini ve personel bağlılığını iyileştirmeyi amaçlayan girişimler ortaya çıkmaya başladı. Bu girişimlerden biri de Adam Lewis tarafından kurulan Apploi, 25 milyon dolar yatırım aldı. Tur, m]x[v Capital liderliğinde gerçekleşti. Tura Defy ve Underscore katıldı. Şirketin toplam yatırım miktarı 45,5 milyon dolara çıktı. 

Dijital bir personel yönetimi ve işe alma çözümü sunan şirket, 2014 yılında kuruldu. Apploi, personel değişim ve işe alımları hızlandıran ve verimli hale getiren çevrimiçi bir platform sunuyor. Girişim, 2020'de sağlık hizmetleri sertifika platformu Healthgig'i satın almasıyla odağını sağlık sektörüne kaydırdı. Apploi'nin 6 bin kullanıcısı bulunuyor. Şirket, 2021'de gelirlerini ise yüzde 130 artırdı. 

Geçtiğimiz Aralık ayında bu alanda yapılan başka bir yatırım haberi daha yazmıştık. Sağlık çalışanı odaklı sosyal ağ iletişim platformu connectRN 76 milyon dolar yatırım almıştı. Şirketin toplam yatırım miktarı 100 milyon dolara çıkmıştı. Tura Suvretta Capital Management ve Avidity Partners liderlik etmişti. Ayrıca HBM Healthcare Investments, Infinitum Asset Management, Adage Capital Management, Cormorant Asset Management ve Park West Asset Management yer almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.