Twitter, Instagram benzeri "Collabs" özelliği üzerinde çalışıyor

Twitter, tek bir tweeti birden fazla hesabın sahiplenmesini sağlayan "Collabrations" özelliği üzerinde çalışıyor. Özellik sayesinde iki farklı hesap tek bir tweetin yazarı olarak konumlanabilecek.
Twitter, Instagram benzeri

Instagram'da gördüğümüz "Collabs" özelliği yakında Twitter'da da karşımıza çıkabilir. Twitter, tek bir tweeti birden fazla hesabın sahiplenmesini sağlayan "Collabrations" özelliği üzerinde çalışıyor.

Hatta uygulamalardaki gizli özellikleri keşfetmesiyle tanınan Alessandro Paluzzi, Aralık ayından beri bu özellik hakkında keşiflerini paylaşmaya devam ediyor. Paluzzi son olarak dün paylaştığı tweette tam olarak özelliğin çalışma prensiplerini açığa çıkardı. 

Özellik nasıl çalışıyor? 

Özellik sayesinde iki farklı hesap tek bir tweetin yazarı olarak konumlanabilecek. Bir bakıma ortaklaşa bir şekilde tweet paylaşımları yapılabilecek. Kullanıcılar, tek bir paylaşım kapsamında iş ortaklığı yapmak istedikleri diğer kullanıcılara bir talep gönderecek. Talebin kabul edilmesinin ardından tweet iki farklı hesaptan da paylaşılmış olarak görünecek. 

Özelliğin aynı zamanda içerik üreticileri ve markaların Twitter'da yeni içerik modelleri ile iş birliği yapmasını sağlayacağını belirtelim. Uzun süredir Super Follows ve biletli spaces gibi içerik üreticilerine gelir modelleri yaratan özellikler yayımlayan şirket, bu yeni özellikte de vizyonunu sürdürmüş oluyor.

Öte yandan Twitter'ın içerik üreticilerine sunduğu gelir odaklı yeni modeller genel olarak Twitter Blue uygulamasında kendini gösteriyor. Bu noktada Collabs özelliğinin Twitter Blue'da mı yoksa, Twitter'da mı yer alacağı henüz bilinmiyor. Şirket, özelliği test ettiğini doğrulasa da özelliğin ne zaman yayınlanacağı şimdilik merak konusu. 

Yakın zamanda içerik üreticilerine özel yeni gelir yönetimi aracını duyuran şirket, "yaratıcı ekonomi"yi sahiplenmek için adımlarını sağlamlaştırmaya devam ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.