Twitter'dan içerik üreticilerine özel yeni gelir yönetimi aracı

"Creator Dashboard" isimli bu yeni araç, içerik üreticilerin Twitter'da nasıl gelir elde ettiklerini analiz etmesine yarıyor.
Twitter'dan içerik üreticilerine özel yeni gelir yönetimi aracı

Twitter içerik üreticileri için "Creator Dashboard" isimli yeni aracını tanıttı. Bu yeni araç, içerik üreticilerin Twitter'da nasıl gelir elde ettiklerini analiz etmesine yarıyor.

Ayrıca içerik üreticileri, super follows ve biletli spaces gibi gelir elde etme araçları üzerinden ne kadar kazandığını da görüntüleyebiliyor. Bu arada Panel üzerinden hem ödeme geçmişini hem de gelecek ödemeleri kolayca görebildiğinizi belirtelim.

Özellik kimlere açıldı?

Bu yeni panele uygulamanın kazançları gösteren "Monetization" sekmesinden ulaşabilirsiniz. Özellik, şu an için ABD'de 10 binden fazla takipçisi bulunan içerik üreticilerine açıldı. Özelliği görebilmeniz için super follows ve biletli spaces özelliklerini aktif bir şekilde kullanmanız gerekiyor. 

Daha önce Super Follows ve biletli Spaces özelliklerinin detaylarını sizlerle paylaşmıştık. Bu noktada bir kez daha hatırlatmakta fayda var. Super Follows isimli ödeme özelliği Twitter kullanıcılarının takipçileri üzerinden gelir elde etmesini ve özel içeriklere erişim için onları yetkilendirmesini sağlıyor. Biletli Spaces özelliğinde ise ücretli spaces oturumları gerçekleştirilebiliyor.

İçerik üreticilerine özel panelin detayları 

Panel üzerinden Super Follow kapsamındaki takipçilerinizi liste halinde görebiliyorsunuz. Bununla beraber, kimlerin aboneliğini yenilediğini ve toplamda ne kadar gelir elde edeceğinizi de önceden kontrol edebiliyorsunuz. 

Panelde Biletli Spaces özelliği kapsamında ne kadar bilet sattığınızı, bilet alan kişilerin listesini , Biletli Spaces özelliği üzerinden tahmini olarak ne kadar gelir elde edeceğinizi görebiliyorsunuz. 

Son bir kaç yıldır platformuna içerik üreticilerini merkeze pek çok özellik ekleyen Twitter, bu yeni panelin de önümüzdeki süreçte gelişmeye devam edeceğini belirtiyor. Topluluk yönetiminin ve yaratıcı ekonominin yıldızının parladığı son dönemde, Twitter bu alan için ideal sosyal ağ olduğunu göstermeye çalışıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.