Doğrudan hava yakalama girişimi Heirloom, 53 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli girişim, mineralizasyon yoluyla karbon ayırmaya odaklanıyor. Yani karbondioksitle bağlı oluşan mineralleri  ısıtarak sera gazlarının ortaya çıkmasını sağlıyor.
Doğrudan hava yakalama girişimi Heirloom, 53 milyon dolar yatırım aldı

Doğrudan hava yakalama teknolojileri, karbondioksit azaltma yöntemlerinden biri olarak biliniyor. Bununla küresel ısınmanın önüne geçilmeye çalışılıyor. Küresel iklim değişikliği, insan sağlığı ve ekonomiye yönelik giderek artan riskleri beraberinde getiriyor.

Şirketlerin 2030 yılına kadar küresel karbon emisyonları yüzde 45 oranında azaltmayı planlanıyor. Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) raporuna göre artık iklim değişikliği insanlık için kırmızı kod yani acil harekete geçmesi gereken bir konu olarak ön plana çıkıyor.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre doğrudan hava yakalama girişimi Heirloom, 53 milyon dolar yatırım aldı. Tura; Carbon Direct Capital Management, Ahren Innovation Capital, Carbon Removal Partners (CRP) ve Breakthrough Energy Ventures (BEV) katıldı. Gelen yatırım Ar-Ge süreçlerinin geliştirilmesi için kullanılacak.

ABD merkezli girişim, mineralizasyon yoluyla karbon ayırmaya odaklanıyor. Yani karbondioksitle bağlı oluşan mineralleri ısıtarak sera gazlarının ortaya çıkmasını sağlıyor. Bu işlemin ardından ortaya çıkan karbondioksit yakanalarak depolanıyor. Şirketin müşterileri arasında Stripe, Shopify, Klarna gibi isimler dikkat çekiyor. Heirloom ana hedefi, 2035 yılına kadar atmosferden bir milyar ton karbondioksiti depolamak. 

Geçen aylarda karbon temizleme kredisi platformu Carbonfuture, 2,8 milyon dolar tohum yatırım aldığını yazmıştık. Yatırım turu, etki yatırımcısı Wi Venture ve Übermorgen Ventures tarafından yönetildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.