Alpay Koraltürk'ün ikinci el mobilya satışına odaklanan e-ticaret girişimi 36 milyon dolar yatırım aldı

Alpay Koraltürk, eski adıyla Furnishare olarak bilinen Kaiyo'yu 2014'te kurdu. İkinci el mobilya satışına odaklanan şirket, önce sadece e-ticaret işiyken şimdi pazar yeri olarak konumlanıyor.
Alpay Koraltürk'ün ikinci el mobilya satışına odaklanan e-ticaret girişimi 36 milyon dolar yatırım aldı

Mobilyaları ve diğer dekor malzemelerini yeniden kullanmak, günümüzde popüler bir trend. 2029 sonuna kadar ikinci el alışverişin hızlı moda satışlarını ikiye katlayacağını tahmin ediliyor. Özellikle ABD'de oldukça hareketli bir pazar mevcut. Dolayısıyla yatırımcılar ilgisini bu alan için hep canlı tutuyor. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre ikinci el mobilya satışına odaklanan girişim Kaiyo 36 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu, Edison Partners tarafından yönetildi. Moderne Ventures, Lerer Hippeau ve Max Ventures da diğer katılımcılar arasında yer aldı. Türk girişimci Alpay Koraltürk tarafından kurulan girişiminin toplam yatırım miktarı 50 milyon dolara yükseldi. Yeni yatırımın iş süreçlerini geliştirmek için kullanılacağı açıklandı. 

Koralturk, eski adıyla Furnishare olarak bilinen Kaiyo'yu 2014'te kurdu. İkinci el mobilya satışına odaklanan şirket, önce sadece e-ticaret işiyken artık pazar yeri olarak konumlanıyor. Alıcılar ve satıcıları buluşturan Kaiyo pandeminin etkisiyle iki yıl içinde yüzde 100 büyüdü. Girişim fikri, Gram Games'in kurucuları arasında da yer alan Koraltürk'ün ABD'ye ilk taşındığı dönemde doğdu. Beş yıl içinde beş kere taşındıklarını anlatan girişimci, en çok ikinci el mobilya alma konusunda sıkıntı çektiğini dile getiriyor. 

Aralık ayında sürdürülebilir ürünlerin öneminin artması ile birlikte yeni koleksiyonların sayısı arttığını ancak yeni ürün satışından çok mevcuttaki ürünlerin yeniden değerlendirilmesi daha öne çıkacak gibi göründüğünü söylemiştik. "İkinci el ürünlerin hızlı moda satışlarını ikiye katlayacağı tahmin ediliyor" başlıklı yazıda detayları anlatmıştık

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.