İkinci el ürünlerin hızlı moda satışlarını ikiye katlayacağı tahmin ediliyor

Sürdürülebilir ürünlerin öneminin artması ile birlikte yeni koleksiyonların sayısı arttı ancak yeni ürün satışından çok mevcuttaki ürünlerin yeniden değerlendirilmesi daha öne çıkacak gibi görünüyor.
İkinci el ürünlerin hızlı moda satışlarını ikiye katlayacağı tahmin ediliyor

Sürdürülebilirlik, millennial ve Z jenerasyonu için marka seçimi, yaşam biçimi ya da diğer tercihler konusunda önemli olan kriterler arasında üst sıralara yükselmekte. İşsizlik, sağlık endişeleri gibi konular ile birlikte öne çıkan sürdürülebilirlik konusu şu anda çalışma hayatında olan ve birçok konuda daha dikkatli davranmaya çalışan bu jenerasyonlar, ürünlerin nasıl üretildiği, nereden geldiği, hangi süreçlerden geçtiği gibi konularla daha ilgili. 

Yapılan bazı araştırmalara göre özellikle Z jenerasyonu açısından sürdürülebilir bir ürüne daha fazla ücret ödemek de mümkün görünüyor ancak son dönemdeki ekonomik durumu düşündüğümüzde herhangi bir ürüne, hangi nedenle olursa olsun, daha fazla ücret ödemek çok olası değil. Bu nedenle de sürdürülebilirliği öne çıkartan markaların bu alanda aldıkları aksiyonların sonucunu müşterilerine fiyat farklı olarak yansıtması, müşterileri ürünlerden uzaklaştırabilir. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.