2,5 milyon kişiye ulaşan Wordle Türkçe için öne çıkan veriler

Şubat 2022’de Bundle bünyesine katılan Wordle Türkçe 2,5 milyon kişiye ulaştı. O günden bugüne geçen süreç için de Türkiye'nin Wordle karnesi oluşturuldu.
2,5 milyon kişiye ulaşan Wordle Türkçe için öne çıkan veriler

Günlük kelime oyunu mottosuyla hayatımıza giren, kısa bir süre sonra Fatih Kadir Akın tarafından Türkçe versiyonu geliştirilen Wordle, popüler olduktan sonra The New York Times tarafından; oyunun Türkçe versiyonu da Bundle tarafından satın alınmıştı. Şu anda ilk zamanlarda olduğu kadar sık bir şekilde karşımıza çıkmasa da oyunun düzenli takipçileri hala var. Zira Bundle'ın oyunun Türkçe versiyonu için bizimle paylaştığı bilgiler de bunu kanıtlıyor.

Öncelikle bilmeyenler için Wordle nedir, kısaca ondan bahsedelim. Wordle, 5 harfli kelimeleri odağına alan bir oyun. Günde sadece bir kelime kullanıcıya soruluyor. Kullanıcı oyuna başlarken 5 harfli bir kelime yazıyor. Eğer günün kelimesinin içinde kullanıcının yazdığı kelimeden harfler varsa ve bu harfler diğer kelimede de aynı yerdeyse biz o harfleri yeşil renkte görüyoruz. Harfler diğer kelimede de varsa ancak farklı yerdeyse o harfleri sarı, olmayan harfleri ise gri olarak görüyoruz. Buna göre 6 adet tahmin şansımız bulunuyor.

2,5 milyon kişiye ulaştı

Şubat 2022’de Bundle bünyesine katılan Wordle Türkçe 2,5 milyon kişiye ulaştı. O günden bugüne geçen süreç için de Türkiye'nin Wordle karnesi oluşturuldu ve verilere baktığımızda ilgi çekici bilgilerin yer aldığını görüyoruz.

En zorlanılan kelime: Elips

Wordle Türkçe oyuncularının bulmakta en çok zorlandığı kelime “Elips” oldu. Oyuncuların yüzde 51’i kelimeyi ancak dördüncü ve sonraki denemelerinde bulabildi. Oyuncuların ortalama kelime tahmin süresi ise 3 dakika 32 saniye. Aralarında tanıdık simaların da yer aldığı Wordle oyuncuları, Twitter üzerinden 290 bin kez skorlarını paylaştı.

Her gece 00.00 - 01.00 saatleri arasında ortalama 100 bin oyuncu yeni kelimeyi çözüyor

Her gece 00.00 - 01.00 saatleri arasında ortalama 100 bin oyuncu yeni kelimeyi çözüyor. Bir nevi Wordle bağımlıları yeni kelimelere sürekli aç. Oyuncuların yüzde 78’i Wordle’a mobil cihazlardan erişiyor.

Türkiye’nin en başarılı Wordle kullanıcıları Kayseri’de yaşıyor. Kayseri’yi ikinci sırada Kahramanmaraş takip ediyor. Diğer iller ise sırasıyla İstanbul, Konya, Adana, Samsun, Ankara, Denizli, Eskişehir ve Mersin olacak şekilde karşımıza çıkıyor. 

Wordle Türkçe'yi buradan oynayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.