Günlük bulmaca oyunu Wordle, The New York Times tarafından satın alındı

Wordle oyununun geliştiricisi Josh Wardle tarafından aktarılan bilgilere göre günlük bulmaca oyunu Wordle, The New York Times tarafından satın alındı.
Günlük bulmaca oyunu Wordle, The New York Times tarafından satın alındı

Günlük bulmaca oyunu olarak karşımıza çıkan ve her geçen gün popülerliğini artıran Wordle oyunundan geçtiğimiz haftalarda sizlere bahsetmiştik. Twitter üzerinden bir paylaşım yapan oyununun geliştiricisi Josh Wardle, Wordle'ın satın alındığını duyurdu.

Wardle tarafından aktarılan bilgilere göre günlük bulmaca oyunu Wordle, The New York Times tarafından satın alındı. The New York Times'ın Wordle oyununu satın almak için ne kadar ödediği ise tam olarak paylaşılmadı. Anlaşmanın finansal detayları ile ilgili paylaşılan tek bilgi ise ödenen bedelin 10 milyon doların altında olduğu.

Bildiğiniz üzere Wordle, ücretsiz olarak kullanıma sunulmuştu. Josh Wardle'ın paylaştığı bilgilere göre Wordle, şu an için hem eski hem de yeni oyuncular için ücretsiz olarak kalacak. İlerleyen dönemlerde The New York Times'ın Wordle'ı ücretli bir oyun haline getirebileceğini de hatırlatalım.

Oyuncuların galibiyet verilerinin de korunması adına The New York Times ile birlikte çalıştıklarını da dile getiren Josh Wardle, The New York Times'a geçiş sürecinde oyunun herhangi bir şekilde değişikliğe uğramayacağını ve aynı şekilde kalacağını da belirtti.

2021 yılının Ekim ayında yazılım mühendisi olan Josh Wardle tarafından geliştirilen Wordle'ın 2 milyonu aşkın oyuncuya ulaştığını da ekleyelim. Günlük bir kelime bulmacası olan Wordle, tahmin ve bulmaca türlerini bir araya getirerek yeni bir oyun deneyimi sunuyor.

Wordle oyunundaki temel amaç 5 harflik bir kelimeyi bulmak. Bu kelimeyi tahmin etmek için ise toplamda 6 deneme hakkınız bulunuyor. Yaptığınız her tahminde sizlere ipuçları da veriliyor. Wordle'ın ipucu mekanizması harfleri yeşil ve sarı olarak renklendirerek çalışıyor. Eğer yapılan tahminlerde bir harf yeşil rengini aldıysa bu harfin ve yerinin doğru olduğunu anlıyoruz.

Sarı rengini alırsa ise harfin doğru olduğunu fakat yerinin yanlış olduğu anlaşılıyor. Wordle'da başarılı olabilmek için bu ipuçlarını takip ederek 6 deneme hakkı içinde kelimeyi bulmanız gerekiyor. Wordle ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.