Günlük bulmaca oyunu Wordle'ın klonları App Store'dan kaldırılıyor

Bugün edindiğimiz bilgilere göre Apple, sahte Wordle uygulamalarını App Store'dan kaldırmaya başladı.
Günlük bulmaca oyunu Wordle'ın klonları App Store'dan kaldırılıyor

Temelinde bir bulmaca oyunu olarak karşımıza çıkan Wordle, ilk olarak geçtiğimiz sonbaharda kullanıma sunuldu. Kısa süre içinde önce yurt dışında şimdi ise ülkemizde popülerleşmeye başlayan Wordle, Josh Wardle tarafından geliştirildi. Sadece web sitesi üzerinden oynanabilen Wordle oyununun İngilizce olduğunu da ekleyelim.

Günlük bir kelime bulmacası olan Wordle, tahmin ve bulmaca türlerini bir araya getirerek yeni bir oyun deneyimi sunuyor. Wordle oyunundaki temel amaç 5 harflik bir kelimeyi bulmak. Bu kelimeyi tahmin etmek için ise toplamda 6 deneme hakkınız bulunuyor.

Yaptığınız her tahminde sizlere ipuçları da veriliyor. Wordle'ın ipucu mekanizması harfleri yeşil ve sarı olarak renklendirerek çalışıyor. Eğer yapılan tahminlerde bir harf yeşil rengini aldıysa bu harfin ve yerinin doğru olduğunu anlıyoruz. 

Sarı rengini alırsa ise harfin doğru olduğunu fakat yerinin yanlış olduğu anlaşılıyor. Wordle'da başarılı olabilmek için bu ipuçlarını takip ederek 6 deneme hakkı içinde kelimeyi bulmanız gerekiyor. Wordle oyununun oldukça hızlı bir şekilde büyüdüğünü ve yeni oyuncular kazandığını da ekleyelim.

Geçtiğimiz Kasım ayında Wordle'ın 300 bin oyuncusu bulunuyordu. Geçtiğimiz günlerde açıklanan bilgilere göre Ocak ayında Wordle'ın oyuncu sayısı 2 milyona ulaştı. Dilerseniz Wordle oyununa buradan ulaşabilirsiniz.

Wordle'ın sadece web sitesi üzerinden oynanabildiğini yukarıda sizlere aktarmıştık. Şu an için Wordle'ın resmi bir mobil uygulaması bulunmuyor. Bu durum pek çok sahte Wordle uygulamasının ortaya çıkmasına da neden oldu. Kısa süre içinde onlarca sahte Wordle uygulaması hem Google Play hem de App Store içinde yer almaya başladı.

Sahte uygulamalar arasında ücret talep eden uygulamaların yer aldığını da ekleyelim. Bugün edindiğimiz bilgilere göre bu durumu tespit eden Apple, sahte Wordle uygulamalarını App Store'dan kaldırmaya başladı. Hatırlatmak gerekirse benzer durumlar Flappy Bird ve 2048 gibi oyunların başına da gelmişti. Bir oyun çok hızlı bir şekilde popülerleştiğinde klonları da aynı hızda karşımıza çıkıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.