510 milyon dolar yatırım alan Back Market'in değerlemesi 5,7 milyar dolara ulaştı

Back Market tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan 510 milyon dolarlık yatırımın ardından şirketin değerlemesi 5,7 milyar dolar ulaştı.
510 milyon dolar yatırım alan Back Market'in değerlemesi 5,7 milyar dolara ulaştı

Yenilenmiş teknolojik ürünler için pazar yeri olarak hizmet veren Back Market'in D serisi yatırım turunda 355 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Oldukça kısa süre içinde yeni bir yatırımla daha karşımıza çıkan Back Market, E serisi yatırım turunda 510 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Back Market tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan 510 milyon dolarlık yatırımın ardından şirketin değerlemesi 5,7 milyar dolar ulaştı. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz Mayıs ayında alınan 355 milyon dolarlık yatırımla birlikte Back Market'ın değerlemesi 3,2 milyar dolar olarak açıklanmıştı. 

Kısacası 1 yıldan kısa süre içinde Back Market girişimin değerlemesi neredeyse 2 kat artmış oldu. Alınan 510 milyon dolarlık yatırım ile birlikte girişimin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 1 milyar dolar barajını geçti. Paylaşılan bilgilere göre E serisi yatırım turu Sprints Capital liderliğinde gerçekleşti.

510 milyon dolarlık yatırım turunda Sprints Capital'ın haricinde ise şirketin eski yatırımcıları arasında da bulunan Eurazeo, Aglaé Ventures, General Atlantic ve Generation Investment Management da katıldı.

2014 yılında Thibaud Hug de Larauze ve Vianney Vaute tarafından Paris'te kurulan Back Market, temelinde yenilenmiş teknoloji ürünlerinin alınıp satılabildiği bir pazar yeri olarak hizmet sunuyor.

Girişim tarafından aktarılan bilgilere göre 6 milyonu aşkın kullanıcıya sahip olan Back Market, şu an için ABD, Fransa, İspanya, Almanya, İtalya, Belçika, İngiltere, Avusturya ve Japonya başta olmak üzere 16 ülkede hizmet veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.