Yenilenmiş teknolojik ürünler için pazar yeri Back Market, 355 milyon dolar yatırım aldı

Fransa merkezli Back Market, D serisi yatırım turunda 335 milyon dolar yatırım aldı. Alınan 335 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Back Market'ın şirket değerlemesinin 3,2 milyar dolara ulaştı.
Yenilenmiş teknolojik ürünler için pazar yeri Back Market, 355 milyon dolar yatırım aldı

Yenilenmiş teknoloji ürünleri için pazar yeri olarak hizmet veren Back Market'ın Goldman Sachs'tan 120 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Back Market, aradan geçen 1 yılın ardından yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Edindiğimiz bilgilere göre Fransa merkezli Back Market, D serisi yatırım turunda 335 milyon dolar yatırım aldı. Alınan 335 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Back Market'ın şirket değerlemesinin 3,2 milyar dolara ulaştığını da ekleyelim. D serisi yatırım turu General Atlantic ve Generation Investment Management'ın ortak liderliğinde gerçekleşti.

2014 yılında Thibaud Hug de Larauze ve Vianney Vaute tarafından Paris'te kurulan Back Market, temelinde yenilenmiş teknoloji ürünlerinin alınıp satılabildiği bir pazar yeri olarak hizmet sunuyor. Edindiğimiz bilgilere göre 5 milyona yakın kullanıcıya sahip olan Back Market, şu an için ABD, Fransa, İspanya, Almanya, İtalya, Belçika, İngiltere ve Avusturya başta olmak üzere 13 ülkede hizmet veriyor.

Back Market platformunda 1500'ü aşkın satıcının yer aldığını da ekleyelim. 500'e yakın çalışana sahip olan Back Market, New York, Berlin, Paris ve Bordeaux'da ofislere de sahip.

Alınan 355 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 500 milyon dolar barajını aştı. Son olarak alınan yeni yatırımın Back Market'ın ABD'deki operasyonlarını büyütmek için kullanacağını da paylaşalım. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.