Togg'un dijital varlığı Toggen'ın "utility" detayları 2022 ortasında açıklanacak

Togg'un dijital varlığı Toggen aracın şarj edilmesinden hizmet almaya kadar pek çok alanda kullanılabilecek. Aynı zamanda Toggen'ın oyun oynamak ve veri paylaşımı gibi alanlarda işlev göstereceğini belirtelim. 
Togg'un dijital varlığı Toggen'ın

Togg - Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun Utility Token'ı Toggen'ı 2021'in Aralık ayında sizlerle paylaşmıştık. Togg'un Ocak ayında ise blockchain çözümleri için Ava Labs ile anlaştığını sizlere aktardık.  

Togg CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş bugün Avalanche Summit'te gerçekleştirdiği bir sunum ile TOGG'da blockchain teknolojisinden nasıl faydalanacaklarını açıkladı. Bu kapsamda Ava Labs ile yeni iş birliğinin detaylarını paylaşan Karakaş, aracın yeni dijital varlığı Toggen'ın da kullanım alanlarını detaylandırdı. 

Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, otomobili yeni nesil akıllı bir mobilite cihazına dönüştürdüklerini belirtti. Karakaş, konuşmasında ekibin oyunlaştırma, sadakat ve akıllı mobilite yaklaşımlarını aktardı. Bu yaklaşımlarla beraber ekip, dijital ekonomi ekseninde bir ekosistem inşa etmeyi planlıyor. Bu ekosistemde girişimlerle, kurumsal şirketlerle ve iş ortaklarıyla yeni çalışma modelleri geliştirilecek. Üstelik tüm bu ekosistem Togg'un dijital varlığın Toggen'ı merkeze alacak. 

Togg'un dijital varlığı Toggen aracın şarj edilmesinden hizmet almaya kadar pek çok alanda kullanılabilecek. Aynı zamanda Toggen'ın oyun oynamak ve veri paylaşımı gibi alanlarda işlev göstereceğini belirtelim. 

Projenin şu an için whitepaper aşamasında olduğunu belirtelim. Ekip, Toggen'da kullanılabilirlik (utility) fonksiyonlarını nasıl öne çıkaracağını planlıyor. 2022'nin ortasında ise kullanılabilirlik fonksiyonlarının açıklanması planlanıyor. 

Konuşmada Toggen akıllı kontratlarının kullanım alanları da paylaşıldı. Toggen, Togg cihazlarında dijital bir pasaport görevi görürken, tedarik zincirlerinin lojistik süreçlerine de destek olabilecek. Karakaş, blok zinciri teknolojisi ile geliştirecekleri akıllı kontratlar sayesinde entegre mobilite servisleri ve kesintisiz kullanıcı deneyimi sağlayacaklarını belirtti:

“Akıllı cihazımız, blok zinciri platformumuz Toggen, startup iş birliklerimiz ve çevik çalışma şeklini benimseyen ekibimiz ile dekarbonizasyon, akıllı yaşam, e-cüzdan, akıllı lokasyon, uzaktan güncelleme, akıllı bağlantı hizmetleri sayesinde kullanıcılara kesintisiz bir mobilite deneyimi sunacağız.

Blok zinciri; hızlı, güvenli ve çevre dostu mobilite hizmetleri ve akıllı cihaz güvenliğinde kullanılacak bir teknoloji olarak öne çıkıyor. Dijitalize edilmiş veri ve diğer varlıklar blok zinciri aracılığıyla güvenli biçimde saklanıp, transfer edilebilecek. Bu nedenle blok zinciri ve yapay zekâ ekosistemlerin merkezinde yer alacak.”

USE-CASE Mobility® yaklaşımı ile mobiliteyi bir adım öteye taşıdıklarını paylaşırken, otomobilden fazlasını üretmek üzere yola çıktıklarını vurguladı:

“Yasal düzenlemeler çerçevesinde blok zinciri, techfin ve fintech gibi yeni nesil teknolojilerle kullanıcılarımıza güvenli, hızlı ve çevre dostu hizmetler sunmanın yöntemlerini geliştiriyoruz” 

Toggen, araç bakımıyla ilgili konularda da önemli bir rol üstleniyor. Hatırlarsanız, Alfa Romeo yeni Tonale'nin servis ve kaza kaydı tutan bir NFT sertifikasına sahip olacağını açıklamıştı. Böylece araç sahipleri, aracın nasıl muhafaza edildiğini açıkça belgeleyebilecekti. Toggen'ın da benzer şekilde işlev gösterebileceğini söyleyelim.

Ayrıca paylaşılan bilgilere göre, sıfıra yakın diyebileceğimiz düşük işlem ücretleri dikkat çeken Toggen, kişiselleştirilmiş servisler sağlamakta da kritik bir konumda olacak. 

Toggen'ın piyasaya ne zaman sürüleceği ile ilgili kesin bir tarih paylaşılmadı ancak yol haritasında yer alan bilgilere göre 2023'te kullanıcılarla buluşabileceğini söyleyebiliriz. Zira Togg'un 2023'ün ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi planlanıyor

 
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.