Gökdelen temizliğine robotik geliştirme yapan Skyline 6,5 milyon dolar yatırım aldı

2016 yılında kurulan Skyline, David Catalano and Aaron Herrington tarafından faaliyete geçirildi. Şirket, cam silebilen Ozmo adlı robotla tanınıyor.
Gökdelen temizliğine robotik geliştirme yapan Skyline 6,5 milyon dolar yatırım aldı

Binlerce pencereye sahip yüksek binaların 1930'lu yıllarda yapılmasıyla bu pencereleri temizleme sorunu ortaya çıktı.  Bu yüzden gökdelen camı silme işi, dünyadaki en zor meslekleri arasında değerlendiriliyor. Dolayısıyla sektörde iş sağlığı ve güvencesini odağına alan teknolojiler geliştiren şirketler göze çarpıyor. Skyline da bunlardan biri... 

Robot teknolojileri geliştirmeyi odağına alan girişim Skyline 6,5 milyon dolar yatırım aldı. A Serisi yatırım turu öncesinde gerçekleşen yatırımı Skyline Standard Holdings yönetti. Şirketin toplam yatırım miktarı 9,5 milyon dolara çıktı. 

2016 yılında kurulan şirket, geliştirdiği cam silebilen robot Ozmo adlı robotla tanınıyor. Bu robot, hem zamandan tasarruf sağlıyor. Hem de iş güvenliğine çözüm sunuyor. Skyline, David Catalano and Aaron Herrington tarafından faaliyete geçirildi. Ozmo, bilgisayarla görüş ve dokunmatik sensörlere sahip. İnsan hareketlerini taklit eden robot, bu sensörler sayesinde hareket edebiliyor. Ayrıca 3D haritalamayla binanın yüzey planının sisteme giriyor. Bu robotları kullanan şirketlerin yüzde 10'a kadar kar yaptığı hesaplandı. 

Robotik otomasyon sistemlerine yapılan yatırımlar dikkat çekmeye başladı. Geçen ay Automata'ın40 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. Tur; Hummingbird, Latitude Ventures, ABB Technology Ventures, Isomer Capital, In-Q-Tel katılımıyla Octopus Ventures tarafından yönetilmişti. Yeni gelen yatırım, yurt dışı açılımı ve Ar-Ge süreçleri için kullanılacağı açıklanmıştı. 2015'te kurulan şirket bu tura kadarsa 6 yatırımcıdan 9,5 milyon dolara çıkmıştı. 

Aynı ay içinde Miso Robotics'in robotu Flippy 2, 100'den fazla restoranda kullanılmaya başlandığını söylemiştik. Flippy 2, yapay zeka teknolojisi sayesinde çalıştığı ürünleri tanıyabildiğini anlatmıştık. İlk versiyonuna göre yüzde 30 daha verimli olan robot, bir saatte 60 sepet kızarmış yiyeceği hazırladığını ve fiyatının 20 bin dolar olacağını kaydetmiştik.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.