Automata, Hummingbird'ün de dahil olduğu turda 40 milyon dolar yatırım aldı

Girişim, robotik kol üretiyor. Cihazlar, teşhis ve ilaç keşfinde kullanılıyor.
Automata, Hummingbird'ün de dahil olduğu turda 40 milyon dolar yatırım aldı

Robotik kol temelde programlanabilir, mekanik parçaların bütünü ya da kompleks bir robotun bir parçası olarak tanımlanıyor. Özellikle Covid-19 salgınından sonra sağlık sektöründe kullanılan önemli teknolojiler arasına girdi. Buna paralel olarak bu teknolojiye odaklanan girişimler yatırımcıların dikkatini çekti.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre; bu alanda faaliyet gösteren Automata, 40 milyon dolar yatırım aldı. Tur; Hummingbird, Latitude Ventures, ABB Technology Ventures, Isomer Capital, In-Q-Tel katılımıyla Octopus Ventures tarafından yönetildi. Yeni gelen yatırım, yurt dışı açılımı ve Ar-Ge süreçleri için kullanılacak. 2015'te kurulan şirket bu tura kadarsa 6 yatırımcıdan 9,5 milyon dolar aldı. 

Mostafa ElSayed, Suryansh Chandra tarafından kurulan şirket, robotik kol üretiyor. Automata'ın ürünleri teşhis ve ilaç keşfinde kullanılıyor. İngiltere merkezli girişimin amacı sağlık sektörü için bütün laboratuvar ortamını otomatikleştirmek.

Bir taraftan robotik kollar laboratuvardaki iş süreçlerinin verimini artırıyor. Şirketin ürünü son dönemde PCR testi yapan laboratuvarlarda daha yoğun olarak kullanılmaya başlandı. Robotik kollar, şimdiye kadar 1 milyondan fazla NHS (Hızlı Antijen Testi) yaptı. 

Bu teknolojiyi kullanan diğer sektörler arasında yemek sektörü de yer alıyor. Geçen hafta Miso Robotics'in robotu Flippy 2, 100'den fazla restoranda kullanılmaya başlandığını söylemiştik. Flippy 2, yapay zeka teknolojisi sayesinde çalıştığı ürünleri tanıyabildiğini anlatmıştık. İlk versiyonuna göre yüzde 30 daha verimli olan robot, bir saatte 60 sepet kızarmış yiyeceği hazırladığını ve fiyatının 20 bin dolar olacağını kaydetmiştik.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.