Bulut tokenizasyon platformu TokenEx, 100 milyon dolar yatırım aldı

Bulut tokenizasyon girişimi TokenEx, B serisi yatırım turunda K1 Investment Management liderliğinde 100 milyon dolar yatırım aldı.
Bulut tokenizasyon platformu TokenEx, 100 milyon dolar yatırım aldı

Bulut tokenizasyon girişimi TokenEx, B serisi yatırım turunda K1 Investment Management liderliğinde 100 milyon dolar yatırım aldı. Girişim, aldığı yatırımı dijital işlemlerde güvenlik sağlayan çözümünü geliştirmek için kullanacak. 

Bu arada bilmeyenler için bulut tokenizasyon kavramına açıklık getirmekte fayda var. Tokenizasyon yöntemi, hassas verilerin farklı değerlerle ifade edilerek korunmasını sağlıyor. Bu yöntem sayesinde bir veriyi daha küçük birimlere ayırabilirsiniz. Söz konusu veriler; karakter, kelime ya da alt kelime gruplarıyla simgeleştirilir.     

TokenEx'in faaliyet alanı

TokenEx'in platformu, şirketlerin herhangi bir yapılandırılmış veriyi token'a dönüştürmesini sağlıyor. Böylece şirketler, token takası ile verilerini kolayca aktarıp saklayabiliyor. Üstelik veriler herhangi bir site üzerinde barınmadığı için olası veri ihlallerine karşı korunmuş oluyor.

Alex Pezold tarafından 2010 yılında kurulan TokenEx, diğer platformlardan farklı olarak dilediğiniz 3. taraf tedarikçi ile çalışabileceğinizi dile getiriyor. Buna ek olarak TokenEX, kurumların iç sistemlerine erişmeden önce veri toplama işlemini API üzerinden gerçekleştiriyor. Girişim, hassas verileri, hassas olmayan Token'lar ile değiştiriyor.

Küresel tokenizasyon pazarı

Yaşanan Veri ihlallerinin sayısı her geçen gün artarken, bu ihlalller, şirketleri yasal yaptırımlarla baş başa bırakıyor. Identity Theft Resource Center'ın paylaştığı rapor göre 2020 yılında 1108, 2021 yılında ise 1862 veri ihlali gerçekleşti. 

Research and Markets'ta yayınlanan bir rapora göre, küresel tokenizasyon pazarı 2021'de 2.3 milyar dolar değerlemeye ulaştı. Pazarın 2026 yılına kadar 5.6 milyar dolar değerlemeye ulaşması bekleniyor. 

Girişimin pazardaki rakiplerine baktığımızda ödeme şirketleri Spreedly, Very Good Security'yi görüyoruz. Spreedly 2019'da 75 milyon dolar yatırım alırken, Very Good Security 2020 yılında 60 milyon dolar yatırım aldı. 

Girişim aldığı yeni yatırım ve sunduğu görece daha "bağımsız" çözümlerle pazarda öne çıkacağını söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.