Apple, Hollanda'daki 3. parti ödeme sorunu için yeni tekliflerde bulundu

Bugün karşımıza çıkan yeni bilgilere göre ise Apple, Hollanda Tüketiciler ve Pazarlar Kurumu'na (ACM) konu ile ilgili yeni tekliflerde bulundu.
Apple, Hollanda'daki 3. parti ödeme sorunu için yeni tekliflerde bulundu

Hollanda Tüketiciler ve Pazarlar Kurumu'nun (ACM) flört uygulaması geliştiricilerin 3. parti ödeme yöntemlerini kullanmasına müsade etmediği için Apple'a haftalık olarak 5 milyon euro ceza verdiğini geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık

Bu gelişmenin ardından ise Apple, Şubat ayında Hollanda'da 3. parti ödeme sistemlerinden yapılan uygulama içi satın alma işlemlerinden yüzde 27 komisyon alacağını duyurmuştu. 5 milyon euroluk cezada 9. haftaya ulaşan Apple, toplamda 45 milyon euro ceza almış oldu.

Bugün karşımıza çıkan yeni bilgilere göre ise Apple, Hollanda Tüketiciler ve Pazarlar Kurumu'na (ACM) konu ile ilgili yeni tekliflerde bulundu. AMC tarafından yapılan açıklamalara göre Apple tarafından yapılan yeni teklifler tüm detayları ile birlikte incelenecek.

Apple tarafından yapılan yeni teklifleri konunun uzmanları ve piyasa katılımcıları ile değerlendirecek olan ACM, kısa zaman içinde bir karara varmayı hedefliyor. ACM ve Apple tarafından yapılan tekliflerin içeriği ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim. 

Henüz detayları ile ilgili herhangi bir bilgi olmasa da Apple tarafından yapılan yeni tekliflerin uygulama mağazasının ödeme kuralları ile bağlantılı olduğunu söyleyebiliriz. Söz konusu yeni teklifler, Apple ve Hollanda Tüketiciler ve Pazarlar Kurumu arasındaki sorunları çözmek adına önemli bir adım olabilir.

Apple'ın uzun zamandır 3. parti ödeme konusunda sorunlar yaşadığını da hatırlatalım. Yaklaşık 2 yıl önce Fortnite'ın geliştiricisi Epic Games ile başlayan 3. parti ödeme sistemi savaşı, her geçen gün büyüyerek devam ediyor. Fortnite oyunu ile başlayan ve sonrasında Hollanda'daki flört uygulamalarına sıçrayan 3. parti ödeme problemi ile ilgili tüm detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.