Porsche, gelecek yıl küresel elektrikli şarj istasyon ağını oluşturmaya başlayacak

Şirket yöneticileri, Porsche markalı ilk şarj noktalarının gelecek yıldan itibaren Almanya, İsviçre ve Avusturya'da  kurulacağını söyledi.
Porsche, gelecek yıl küresel elektrikli şarj istasyon ağını oluşturmaya başlayacak

Porsche, elektrikli araç sektöründeki iddialı isimlerden biri. Bu bağlamda yaptığı çalışmalar hızla devam ediyor. Hatta geçen aylarda Porsche'un elektrikli araçlar için şarj altyapısı ve evlerde güneş enerjisi depolama alanında ürün üreten 1Komma5'in azınlık hissesini aldığını yazmıştık.

Porsche Ventures'in üst düzey yöneticileri arasında yer alan Patrick Huke, "Bu yatırımla akıllı şehir ve sürdürülebilirlik alanındaki tutkumuzun altını çizmek istiyoruz" diyerek şirketin önümüzdeki dönemde yol haritasının nasıl şekilleneceğini anlatmıştı. 

Şirket, bu alandaki iddiasını destekleyen yeni bir haberle gündeme geldi. Porsche, gelecek yıl küresel elektrikli şarj istasyon ağını oluşturmaya başlayacağını açıkladı. Şirket yöneticileri tarafından Porsche markalı ilk şarj noktalarının gelecek yıldan itibaren Almanya, İsviçre ve Avusturya'da  kurulacağı söylendi.

Ama yetkililer inşa etmeyi planladığı istasyonların sayısı veya maliyetleri hakkında bilgi paylaşmadı. Porsche'nin öncelikle Avrupa pazarına odaklanacağını daha sonra Çin ve ABD'ye genişlemeyi planladığı açıklandı.

Kendi şarj istasyonunu kurmak, elektrikli otomobil üreticileri arasında bir rekabet alanı olarak nitelendiriliyor. Tesla 30 bin Supercharger istasyonundan oluşan kendi özel küresel ağına sahip. Hatta kısa süre önce bu ağı, bazı Avrupa ülkelerindeki diğer elektrikli araçlara açmaya başladı. Bu alanın diğer güçlü ismi Rivian, gelecek yılın sonuna kadar ABD ve Kanada'daki 600'den fazla siteye 3 bin 500 hızlı şarj cihazı eklemeyi planlıyor.

Şubat ayında  ise ABD, 400 bin elektrikli araç şarj ünitesi kurmayı planladıklarını açıkladı. Halka açık toplam şarj ünite sayısını yarım milyona çıkardı. Bu kapsamda önümüzdeki beş yıl için projeye 5 milyar dolar ayıracakları belirtildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.