Porsche, elektrikli batarya şarj altyapı şirketi 1Komma5'in azınlık hisselerini aldı

Porsche Ventures'in üst düzey yöneticileri arasında yer alan Patrick Huke, "Bu yatırımla akıllı şehir ve sürdürülebilirlik alanındaki tutkumuzun altını çizmek istiyoruz" diyerek şirketin önümüzdeki dönemde yol haritasının nasıl şekilleneceğini anlatıyor. 
Porsche, elektrikli batarya şarj altyapı şirketi 1Komma5'in azınlık hisselerini aldı

Elektrikli otomobil piyasasındaki etkinliğini artırmak isteyen Alman spor araba üreticisi Porsche, geçtiğimiz aylarda Rimac Automobili'e yatırım yapmıştı. Şirkette sahip olduğu hisse oranını yüzde 15'ten yüzde 24'e çıkarmıştı. Şirket, bu stratejinin devamı olarak yeni bir yatırım haberiyle gündeme geldi.

Elektrikli araçlar için şarj altyapısı ve evlerde güneş enerjisi depolama alanında ürün üreten 1Komma5'te azınlık hissesi aldı. Yapılan yatırımın miktarı açıklanmadı. Porsche Ventures'in üst düzey yöneticileri arasında yer alan Patrick Huke, "Bu yatırımla akıllı şehir ve sürdürülebilirlik alanındaki tutkumuzun altını çizmek istiyoruz" diyerek şirketin önümüzdeki dönemde yol haritasının nasıl şekilleneceğini anlatıyor. 

Almanya'nın Hamburg şehrinde faaliyet gösteren şirket, bu alanda büyük şirketlerde yöneticilik yapmış Micha Grueber ve Philipp Schröder tarafından kuruldu. Beş ay önce kurulan 1Komma5, yeni gelen yatırımı Avusturya ve İsviçre gibi güneş enerjisi ve enerji depolama gibi yenilenebilir enerjilere odaklanan diğer ülkelere de genişlemek için kullanacak.

2022 yılına dek, hibrit ve tümüyle elektrikli otomobiller de dahil olmak üzere elektromobiliteye toplamda Euro'nun üzerinde yatırım yapmayı hedefliyor. Bu yüzden Porshe, mobilite ve endüstriyel teknoloji alanına yapılan yatırımlar son iki yılda oldukça artırdı.

2019'da İsrail tabanlı start-up TriEye'a yatırım yapmıştı. Bu yatırımı yapmaktaki amacı, kısa dalga kızılötesi teknolojilerinin geliştirilmekti. 2021'in Ağustos ayında ise roket firması Isar Aerospace yatırım gerçekleştirdi. Münih merkezli Isar Aerospace, 2018 yılında kuruldu ve ağırlıklı olarak uzay teknolojileri ve uydu fırlatma sistemleri üzerine çalışmalar yürütüyor. Şirket ayrıca Taycan ailesinin yeni konsept modeli olan Porsche Taycan Cross Turismo'yu tanıtmış. Porsche, araç ile birlikte iki yeni elektrikli bisikletini de görücüye çıkarmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.