Blockchain girişimi ConsenSys, SoftBank, Microsoft ve Temasek'ten 450 milyon dolar yatırım aldı

ConsenSys, ParaFi Capital liderliğinde SoftBank Vision Fund 2, Microsoft ve Temasek'in katılımıyla yeni yatırım turunda 450 milyon dolar yatırım aldı. Bu yeni yatırım ile birlikte şirketin değerlemesi 7 milyar dolara ulaştı.
Blockchain girişimi ConsenSys, SoftBank, Microsoft ve Temasek'ten 450 milyon dolar yatırım aldı

Blockchain girişimi ConsenSys, ParaFi Capital liderliğinde SoftBank Vision Fund 2, Microsoft ve Temasek'in katılımıyla yeni yatırım turunda 450 milyon dolar yatırım aldı. Bu yeni yatırım ile birlikte şirketin değerlemesi 7 milyar dolara ulaştı. Yatırım turuna mevcut yatırımcılar Third Point, Marshall Wace, TRUE Capital Management, UTA VC, United Talent Agency’nin yatırım şirketi katıldı. 

Girişimin faaliyet alanı ve öne çıkan verileri

2014 yılında Ethereum'un kurucu ortağı Joseph Lubin tarafından kurulan ConsenSys, Metamask ve Infura gibi ürünlerle Ethereum'da uygulamalar inşa etmesini sağlıyor. Infura, 430 bin geliştiriciye ulaşırken, yıllık 1 trilyon dolar on-chain ETH işlemine evsahipliği yapıyor. MetaMask'in ise aylık 30 milyon aktif kullanısı bulunuyor. MetaMask'İn son dört ay içinde yüzde 42 büyüme gösterdiğini ekleyelim. Buna ek olarak ConsenSys'in 2 binden fazla küresel müşterisi ve iş ortağı bulunuyor. 

ConsenSys yatırımı ekibini genişletmek için kullanacak. Şirket, ekibe küresel olarak 600 yeni çalışan katmayı planlıyor.

Microsoft'un blockchain adımı

Bu noktada Microsoft gibi geleneksel bir teknoloji devinin, ConsenSys'e yatırım yapmasının değerli olduğunu belirtelim. Bu adım bizlere, önümüzdeki dönemde daha fazla teknoloji şirketinin, web3 alanında uygulama üreteceğinin de sinyalini veriyor. 

Yine de ConsenSys yatırımı, Microsoft'un bu alandaki ilk adımı değil. Şirket 2021'in Aralık ayında daha önce Palm NFT Studio'ya erken aşama yatırım yaptı. Öte yandan Palm'ın kurucu ortakları arasında Joseph Lubin'in yer alması, şirketin doğrudan Lubin'in projelerine yatırım yaptığı izlenimini uyandırıyor. 

Geleneksel şirketler, web3 devrimine katılmak için yeni yatırımlarla gündeme gelirken, blockchain şirketlerinin de yıldızının parladığı bir döneme giriyoruz. 2021'de Blockchain girişimlerine küresel olarak 25 milyar dolar yatırım yapıldı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.