Foxconn, Suudi Arabistan'da 9 milyar dolarlık üretim tesisi kurmak için görüşmelere başladı

Bu projenin de Suudi Arabistan'nın Ulusal Yenilenebilir Enerji Planı kapsamında, 2023 yılına kadar yenilenebilir enerjide 10 bin megavat kapasite oluşturmayı hedefi kapsamında değerlendirildiği düşünülüyor.  
Foxconn, Suudi Arabistan'da 9 milyar dolarlık üretim tesisi kurmak için görüşmelere başladı

Apple, geçen günlerde elektrikli sürücüsüz otomobil projesi olan Project Titan için otomobil parçalarının tedariği için çalışmalarına başladı. Tayvan merkezli Foxconn da Apple ile elektrikli sürücüsüz otomobil üzerinde çalışacak. 

Şirket, başka haberle yeniden gündeme geldi. Şirket, Suudi Arabistan’da mikroçip, elektrikli araç bileşenleri ve diğer elektronik cihazların üretimi için 9 milyar dolarlık bir tesis kurmak için görüşmeler yaptığı öğrenildi. Projenin Suudi Arabistan'ın veliaht prensi Muhammed bin Salman tarafından değerlendirildiği ve prensin projeye son onayı vermesinin beklendiği bildirilidi.  

En büyük petrol üreticilerinden biri olan Suudi Arabistan, son dönemde yenilenebilir enerjiye, özellikle de güneş enerjisine yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor. Bu projenin de Ulusal Yenilenebilir Enerji Planı kapsamında, 2023 yılına kadar yenilenebilir enerjide 10 bin megavat kapasite oluşturmayı hedefi kapsamında değerlendirildiği düşünülüyor.  

Suudi Arabistan'daki bir fabrikaya ek olarak, Foxconn'un aynı proje için Birleşik Arap Emirlikleri ile de görüşmeler yapıyor. Foxconn, 1974 yılında elektronik bileşenler üretmek amacıyla kuruldu. Foxconn'un, Asya, Avrupa ve Güney Amerika'da çok sayıda fabrikası bulunuyor. Bu fabrikalar dünya tüketim elektroniği piyasasının yüzde 40'ını üretiyor. Çin'in dokuz farklı şehrinde toplam 13 fabrikaya sahip. Şirketin en büyük fabrikası, Shenzhen'de yer alıyor.

Geçen Şubat ayında Foxconn, Biophotonic Corp. (tBPC) ve Endüstriyel Teknoloji Araştırma Enstitüsü (ITRI) ile uzaktan hasta izleme platformu geliştirmek için işbirliği anlaşması imzalamıştı. Şirket, Güneydoğu Asya'da tıbbi cihaz pazarına girmeyi planladığını açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.