Instagram, canlı yayınlara moderatör özelliği getirdi

Moderatörler, yorumları bildirebilecek, izleyicileri gerektiğinde yayından çıkarabilecek ve belli bir izleyicinin yorumlarını kapatabilecek. 
Instagram, canlı yayınlara moderatör özelliği getirdi

Instagram'ın bir süredir canlı yayınlara moderatör özellikleri ekleyeceğini sizlere aktarmıştık. Şirket dün paylaştığı bir twitter gönderisi ile canlı yayınlara moderatör özelliği eklediğini duyurdu. 

Paylaşılan bilgilere göre; moderatörler, yorumları bildirebilecek, izleyicileri gerektiğinde yayından çıkarabilecek ve belli bir izleyicinin yorumlarını kapatabilecek. 

Instagram canlı yayınlarına modaretör ekleme

Instagram canlı yayınlarına moderatör eklemek için  canlı yayın esnasında yorum çubuğunda yer alan üç noktaya basmanız yeterli. Bu 3 noktaya bastıktan sonra karşınıza moderatör olarak önerilen hesaplar çıkacak. Önerilen hesaplar arasından dilediğinizi seçebilirsiniz. Eğer bu hesaplar dışında bir hesabı eklemek istiyorsanız, arama çubuğu üzerinden eklemek istediğiniz hesabı aratıp moderatör yetkisi verebilirsiniz. 

Instagram'da canlı yayın özelliği yaklaşık 6 yıl önce hayata geçti. Canlı yayınlara modaretör eklemek, o dönemden itibaren kullanıcıların dört gözle beklediği özelliklerden biri oldu. 

Instagram Canlı yayın içeriklerinin özellikle pandemi döneminde yıldızının parladığını söyleyebiliriz. Mücbir Sebepler gibi yayınların baş gösterdiği, Acun Ilıcalı'nın izlenme rekorlarları kırdığı canlı yayınlar, Your Live Guide gibi girişimleri de beraberinde getirdi. 

Tüm bu gelişmelerle birlikte canlı yayın özelliği, yatırım bakımından Instagram'ın odak noktası haline geldi. Şirket, içerik üreticileri merkeze aldığı yeni gelir ve reklam modelleriyle platformu güçlendirmeye devam ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.