Flipkart'ın kurucusu Sachin Bansal'ın şirketi Navi, 440 milyon dolarlık halka arza hazırlanıyor

Hindistan'da genç orta sınıf nüfusuna odaklanan, kullanıcılarına teknoloji odaklı sigorta ve kredi ürünleri sunan fintech Navi, 440 milyon dolarlık (3,350 cr rupi) halka arz için başvuruda bulundu.
Flipkart'ın kurucusu Sachin Bansal'ın şirketi Navi, 440 milyon dolarlık halka arza hazırlanıyor

Hindistan'da genç orta sınıf nüfusuna odaklanan, kullanıcılarına teknoloji odaklı sigorta ve kredi ürünleri sunan fintech Navi, 440 milyon dolarlık (3,350 cr rupi) halka arz için başvuruda bulundu. Bu başvuru ile Sachin Bansal, Flipkart'tan sonra ikinci kez bir şirketinin önünü halka arz için açmış oldu. Navi Technologies'in ilk halka arzı tamamen yeni hisselerden oluşacak. Başvuru taslağında, girişimin halka arz öncesi yeni bir yatırım alabileceği de söylendi.

Navi, 2018'de Ankit Agarwal ve Sachin Bansal tarafından hayata geçirildi. Navi, BFSI (Bankacılık, Finansal Hizmetler ve Sigorta) alanında tüketici odaklı işletmelerin kurulmasına yardımcı oluyor. Şirket ayrıca müşterilere pasif fon odaklı sağlık sigortası ve dijital varlık yönetimi sunuyor. Girişim şimdiye kadar, neredeyse tamamen Bansal tarafından finanse edildi. Crunchbase verilerine göre Navi'nin bugüne kadar toplamda 582 milyon dolar yatırım aldığını görüyoruz. 

2021 mali yılında 17,8 milyon dolar gelir üzerinden 9,2 milyon dolar konsolide kar bildiren girişim, kişisel kredi ve perakende sağlık sigortası ürünlerinin müşterilerin sırasıyla 4,5 dakika ve 2,5 dakikadan daha kısa sürede kaydolmasına yardımcı olduğunu söylüyor. Lansmanından bu yana Navi, Hindistan şehirlerinin yüzde 84'ünde 481 binden fazla müşteriye hizmet verdi.

Girişim, birkaç farklı nedenden dolayı halka arzını istiyor. Konuya aşina kişiler, girişimin SoftBank gibi şirketlerden 4 milyar doların üzerinde değerlemeyle yatırım almak istediğini söylüyor. Bir diğer neden de Navi'nin banka lisansı alamamış olması. Detaylar geldikçe sizlere aktarmaya devam edeceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.