Göçmenler için finansal çözümler sunan Stilt, 114 milyon dolar finansman aldı

Stilt, Link Ventures liderliğinde gerçekleşen Seri A turda 14 milyon dolar yatırım aldı. Şirket ayrıca, bu yatırıma ek olarak kullanıcılarına kredi verebilmek amacıyla 100 milyon dolar borç finansmanı aldı. 

2015 yılında Priyank Singh ve Rohit Mittal tarafından San Francisco merkezli olarak kurulan ve odağına göçmenleri alan Stilt, Link Ventures liderliğinde gerçekleşen Seri A turda 14 milyon dolar yatırım aldı. Hizmet alanını B2B'ye genişleten şirket ayrıca, bu yatırıma ek olarak kullanıcılarına kredi verebilmek amacıyla 100 milyon dolar borç finansmanı aldı. 

Stilt, göçmenler, vize sahipleri ve yetersiz hizmet alan kişiler için finansal hizmetler sunuyor. Stilt, sınırlı veya sıfır kredi geçmişi olan göçmenlerin kredi notunu tahmin etmek için tescilli ve kamuya açık veri kaynaklarını kullanıyor. Şirketin borç platformu, sınırlı kredi geçmişi olan göçmenlere ve o ülkenin vatandaşı olmayanlara daha düşük faizle kısa vadeli krediler sunuyor. 

Şirket, net olarak gelirini açıklamasa da gelirlerin 2021'de 4 kat artış gösterdiği belirtildi. Şirketin sermaye artırımları, yeni ürünü Onbo'yu piyasaya sürmesinin hemen akabinde gerçekleşti. Onbo, herhangi bir işletmenin arka planda bir bankaya ihtiyaç duymadan bir kredi ürünü oluşturmasına ve sunmasına izin veren hizmet olarak kredi platformu olarak faaliyet gösteriyor. Şirketin kurucu ortağı ve CEO'su Rohit Mittal, yeni ürünün Stilt için tüketici odaklı olmaktan ziyade daha büyük bir gelir kaynağı olacağını iddia ediyor. 

Şirket, kendileri için yeni sayılabilecek B2B pazarının, ilk ürününün pazarına kıyasla neredeyse 100 kat büyük olduğunu belirtiyor. Stilt, devlet kredisi lisanslarına ve mevcut bir uyumluluk çerçevesine sahip olduğu için şirketlerin tüm kaynak oluşturma, ödemeler ve kredi raporlama karmaşıklığını yönetebileceğini; şirketlerin kendi kredi tekliflerini geliştirmelerine yardımcı olabileceğini söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.