Varlık Fonu, Türk Telekom hisselerinin yüzde 55'i için bankalardan 1.6 milyar dolar kredi alacak

Varlık Fonu, Türk Telekom’un alımını finanse etmek için bir bankalar konsorsiyumundan yaklaşık 1,6 milyar dolar borç alacak.
Varlık Fonu, Türk Telekom hisselerinin yüzde 55'i için bankalardan 1.6 milyar dolar kredi alacak

Bloomberg'ün haberine göre Varlık Fonu, Türk Telekom'un hisselerinin yüzde 55'i için uluslararası piyasadan 1,6 milyar dolar kredi almaya hazırlanıyor. Söz konusu habere göre Varlık Fonu, Türk Telekom’un alımını finanse etmek için bir bankalar konsorsiyumundan yaklaşık 1,6 milyar dolar borç alacak. Aslında Varlık Fonu'nun Türk Telekom hisseleri için kredi aradığı söylentisi geçtiğimiz aylarda gündemdeydi. Ancak şimdi meblağ netleşmiş gibi görünüyor.

Türk Telekom'un yüzde 6,68’i Türkiye Varlık Fonu’ndaydı. Akbank, Anadolu Bank, Byblos Bank, Denizbank, QNB Finansbank, Garanti Bankası, Halk Bank, İş Bankası, TSKB, Vakıfbank, Yapı Kredi Bankası, Türk Telekom’un Saudi Telecom’un sahibi olduğu Oger Telecom’a ait OTAŞ’taki yüzde 55’lik hissesini Aralık 2018’de borcu karşılığında devralmıştı. Son durumda Türk Telekom'un hisse dağılımı aşağıdaki gibiydi.

  • Levent Yapılandırma A.Ş. - % 55
  • Hazine ve Maliye Bakanlığı - % 25
  • Türkiye Varlık Fonu - %6.68
  • Halka açık - %13.32

2019'da ise bankaların Türk Telekom hisselerini satışa hazırlandığı bilgisi paylaşılmıştı. Türk Telekom'un yüzde 55 ile çoğunluk hisselerini elinde tutan bankalara ait Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş elindeki şirket hisseleri için satış açıklaması yapmıştı. Aralarında Akbank, Türkiye İş Bankası ve Garanti BBVA'nın da bulunduğu bankalar, Levent Yapılandırma Yönetimi'nin sahipliğindeki yüzde 55'lik Türk Telekomünikasyon paylarının satışı amacıyla Morgan Stanley'yi yetkilendirmişti.

Konuyla ilgili detaylar geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.