Şirketlerin freelancer'lar ile çalışmasını kolaylaştıran uçtan uca platform: jobtogo

jobtogo, şirketlerin freelancer'larla çalışmasını kolaylaştırmak amacıyla çeşitli çözümler üreten, her iki tarafın da haklarını koruyarak değişen iş yapış şekillerine uyum sağlamaları için öncülük eden uçtan uca bir platform.
Şirketlerin freelancer'lar ile çalışmasını kolaylaştıran uçtan uca platform: jobtogo

Yeni nesil çalışma yöntemleri denince, benim aklıma ilk olarak "uzaktan çalışma" geliyor. Uzaktan çalışma dediğimizde ise ilk olarak freelance çalışanları düşünüyorum. Zira freelancer dediğimiz bu çalışanlar, dijital dönüşümle birlikte şirketlerin vazgeçilmezi haline dönüşen uzaktan çalışmanın en önemli örneklerini bizlere gösteren ilk kişiler. Ancak freelance çalışmanın ve şirketlerin bu kişilerle iş yapmasının da bazı zorlukları olabiliyor. Geçtiğimiz günlerde yatırım haberiyle gündemimize gelen jobtogo, bu alanda yaşanan sıkıntıları çözmeyi hedefliyor. 

Her iki tarafın haklarını da koruyan tarafsız bir platform

2020 yılında Begüm Karslıoğlu ve Güneş Günay tarafından hayata geçirilen ve 6 kişilik ekibiyle faaliyet gösteren jobtogo, şirketlerin freelancer'larla çalışmasını kolaylaştırmak amacıyla çeşitli çözümler üreten, her iki tarafın da haklarını koruyarak değişen iş yapış şekillerine uyum sağlamaları için öncülük eden uçtan uca bir platform. Freelancer iş gücünün şirketlere değer üretmedeki büyük faydasını gösterebilmek ve bunu yaparken de kendilerini sürekli geliştirmelerine olanak sağlayan yaşayan bir topluluk oluşturmak da jobtogo'nun amaçları arasında.

jobtogo'yu kullanmak gerçekten oldukça kolay. jobtogo'nun web sitesinde iki seçenek var; freelancer olmak istiyorum ve freelancer bulmak istiyorum. Freelancer bulmak isteyen tarafsanız platforma kaydolduktan sonra bir proje oluşturuyorsunuz. jobtogo sizi en uygun freelancer'la eşleştiriyor ve böylelikle projeye başlanıyor. Proje, jobtogo üzerinden adım adım takip ediliyor ve proje bitiminde freelancer'ı puanlamak mümkün oluyor. Ayrıca jobtogo plus çözümü projelerin takibini yapıyor, yani kullanıcıya anahtar teslimi projeler sunuyor.

Platformdan yapılan eşleşmeler üzerinden alınan bir komisyon bedeli ile gelir elde ediliyor. Bu bedel freelancer'lar adına ödenen stopaj vergisini de kapsıyor.

Sosyal sorumluluk projesi olarak başladı, sonrasında şirketleşti

jobotogo, 2020 yılında bir sosyal sorumluluk projesi olarak başladı, o süreçteki hedefi gençlerin ilk işe girişlerindeki deneyim bariyerini aşabilmeleri için freelancer'lığı bir araç olarak kullanmaktı. Sonrasında sosyal sorumluluk projesi kendi sınırlarını aştı ve spin-off yaparak bir şirket haline dönüştü. Şirket halini aldıktan sonra hem marka ismi değişti hem de dijital bir platform oluşturularak o zamana kadar manuel yapılan süreçler baştan uca bir platforma dönüştü. Platform, no-code bir yapının ihtiyaçlara göre özelleştirilmesiyle oluşturuldu.

jobtogo'nun yetenek havuzunda 1000’i aşkın freelancer bulunuyor

Şu an jobtogo'nun yetenek havuzunda 1000’i aşkın freelancer bulunuyor ve şirket, Türkiye’de 100’ün üzerinde şirketle çalışma şansı yakaladı. Çoğunlukla KOBİ ve startuplar'la çalışan jobtogo, en çok ihtiyaç duyulan alanların kreatif/tasarım ve veri girişi olduğunu söylüyor. Pazar ise gitgide büyüyor, Dünya Ekonomik Forumu’nun verilerine göre önümüzdeki 10 yılda freelancer çalışan sayısı dünyadaki toplam iş gücünün yarısını oluşturacak. jobtogo ekibi, jenerasyon fark etmeksizin, uzaktan çalışmanın da verdiği güçle çalışanların freelancer'lığa kaydığını, şirketlerin de gitgide daha hafif ve dinamik yapılara sahip olabilmek adına bu yöntemi daha çok seçtiğini gözlemlediklerini dile getiriyor.

400 bin dolar değerleme üzerinden yatırım

jobtogo, geçtiğimiz ay tohum yatırım turunu 400 bin dolar değerleme üzerinden tamamladı. Angel Effect, Hüseyin Karslıoğlu, Ülkü Şengül, Uğur Mumay, Multikan A.Ş. ve ARYA Yatırım Platformu’ndan İstem Özden Alpar’ın da içinde bulunduğu yatırımcılar, şirkete hem mentorluk hem de network noktasında destek oluyor.

jobtogo, her startup gibi büyümek ve etki alanını genişletmek istiyor. Yapılan işin DNA’sında sınırsızlık olduğu için de globalleşmek ana hedeflerinden birisi olarak açıklanıyor. Dünyanın herhangi bir yerinden bambaşka bir kıtadaki bir şirkete çözüm sağlayabilecek yapıda olmak ise şirketin en uzun vadedeki planı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.