AngelList Venture'ın değerlemesi, aldığı 100 milyon dolar yatırımla 4 milyar dolara ulaştı

AngelList Venture, Tiger ve Accomplice'in liderliği üstlendiği Seri C turda 100 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Alınan yeni yatırımla birlikte şirketin değeri 4 milyar dolara ulaştı.
AngelList Venture'ın değerlemesi, aldığı 100 milyon dolar yatırımla 4 milyar dolara ulaştı

AngelList Venture, Tiger ve Accomplice'in liderliği üstlendiği Seri C turda 100 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Alınan yeni yatırımla birlikte şirketin değeri 4 milyar dolara ulaştı. Şirket tarafından paylaşılan blog gönderisine göre Angel Venture, yeni yatırımın yanı sıra 12 ay boyunca kendileriyle birlikte yatırım yapan GP'ler (genel partner) için bir topluluk turu da açıyor. 

AngelList Venture, 2021'in kendileri için inanılmaz bir yıl olduğunu belirtiyor. Bu süre zarfında RUV (Roll Up Vehicles) ve Stack özelliklerini yayına alan AngelList Venture, desteklenen varlıklarda 10 milyar dolara ulaştı. Bu sayı bir önceki yıl 3 milyar dolardı. Yaklaşık 200 unicorn şirket, AngelList'teki GP'lerden yatırım aldı ve 19 şirket halka arz edildi. Toplamda 800 genel partner 7 bin girişime 3.6 milyar dolar yatırım yaptı. 

AngelList Venture CEO'su Avlok Kohli, hedeflerinin dünyadaki inovasyon oranını artırmak olduğunu; tüm müşterilere, ekip üyelerine, yatırımcılara, sektördeki meslektaşlarına teşekkür ettiğini söylüyor. AngelList Venture'ın 130 kişilik bir ekibi bulunuyor. Şirket alınan yatırımla ekibini genişletmek istediğini belirtiyor, ancak bunu yaparken standartlarının yüksek olduğu da belirtiliyor. Kohli ayrıca şirketin bürokrasiyi sınırlamak için çalışan sayısını kasıtlı olarak küçük tuttuğunu ve yüksek bir çalışan ve etki oranına öncelik vermeye devam ettiğini söylüyor. Zira bu nedenle şirketin işe alım standartları bir hayli yüksek.

Kohli, çok hızlı büyüdüklerini ve giderlerinin de doğrusal olarak arttığını; bu yüzden aslında yatırım üzerinde çok güçlü bir kaldıraca sahip olduklarını dile getiriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.