Yeni iPhone SE Türkiye fiyatı ve teknik özellikleri açıklandı

Apple'ın bu akşam online olarak gerçekleşen Peek Performance etkinliğinde yeni iPhone SE tanıtıldı. 
Yeni iPhone SE Türkiye fiyatı ve teknik özellikleri açıklandı

Apple'ın bu akşam online olarak gerçekleşen Peek Performance etkinliğinde yeni iPhone SE tanıtıldı.  Yeni iPhone SE A15 çipe sahip. iPhone 13 ile aynı çipe sahip olan iPhone SE'nin performansı her deneyimi kusursuz bir şekilde yaşamanızı sağlıyor. 

iPhone SE, iOS 15 ile birlikte kusursuz bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Yeni iPhone SE’de A15 Bionic çipin performansı gibi etkileyici gelişmeler yer alıyor. Gelişmiş kamera özelliklerine güç veren A15 Bionic, fotoğraf düzenlemeden oyun veya artırılmış gerçeklik gibi yoğun güç gerektiren işlemleri gerçekleştirmenizi sağlıyor. 

6 çekirdekli cpu ile tüm rakiplerini geride bırakan iPhone,  iPhone SE’yi iPhone 8’e göre 1,8 kat, daha eski iPhone modellerine göre ise daha da hızlı hale getiriyor. Saniyede 15,8 trilyon işlem yapabilen 16 çekirdekli Neural Engine, üçüncü taraf uygulamalarında yapay öğrenme işlemlerinin daha hızlı yapılmasının  sağlıyor.

Ayrıca iOS 15 ile Kamera uygulamasında Canlı Metin ve aygıt içi dikte gibi özelliklerin de iPhone SE’de kullanılmasını sağlıyor. Fotoğraf, oyun ve artırılmış gerçeklik deneyimleri için mükemmel bir çip olan A15 Bionic ile her işlem akıcılık kazanıyor.

Ayrıca yeni iPhone SE'nin iPhone 8'e kıyasla 26 kat daha hızlı olduğunu belirtelim. iPhone SE, 4.7 retina HD ekranı dikkat çekiyor. Bu noktada iPhone SE'nin iPhone 13 ve iPhone 13 Pro'nun arka yüzeyi ile aynı ekrana sahip olduğunu belirtelim. 

Suya ve toza dayanıklılık için IP67 derecesine sahip olan iPhone SE, sık kullanılan sıvı dökülmelerine karşı koruma sağlıyor. Buna ek olarak iPhone SE Touch ID özellikli Ana Ekran düğmesine de sahip. 

Daha iyi pil ömrüne sahip olan cihaz, aynı zamanda iOS entegrasyonları ve 5G desteğiyle öne çıkıyor. Hızlı yükleme ve indirme seçenekleri, yeni kullanıcıların cihazı tercih etmesinde önemli rol oynayabilir. 

Cihazın 12 megapiksel kamerası sayesinde Akıllı HDR 4, Fotoğrafik Stiller, Deep Fusion ve Portre Modu gibi bilişimsel fotoğrafçılık özellikleri sunuyor. Kamera uygulamasında Canlı Metin ve aygıt içi dikte gibi özellikler yer alıyor. 

iPhone SE Türkiye fiyatı

iPhone SE 64 GB, 128 GB ve 256 GB modelleriyle 10999 TL'den başlayan fiyatlarla Cuma gününden itibaren ön siparişe açılıyor. 18 Mart'tan itibaren ise satın alınabilecek. 

 Türkiye İş Bankası‘nın katkılarıyla takip edeceğimiz etkinlik ile ilgili tüm detayları her zaman olduğu gibi canlı bloglama formatında sizlere aktaracağız.

Maximiles Black
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.