Veri paylaşım platformu Health Gorilla, 50 milyon dolar yatırım aldı

Health Gorilla'nın amacı bütün sağlık sektörü bileşenlerinin arasındaki veri alışverişini ve erişimini kolaylaştırmak.
Veri paylaşım platformu Health Gorilla, 50 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık verisi, hasta hekim ilişkisinde güvenin sağlam temellere dayanarak oluşmasını sağlıyor. Bu konuda teknoloji geliştiren şirketler yatırımcılar tarafından rağbet görüyor. Salgın, birçok dijital sağlık şirketleri arasında özellikle teletıp girişimlerinin hızla ölçeklendirmesine neden oldu.

Bugün bu alanda yeni bir yatırım haberi daha gündem oldu. ABD merkezli veri paylaşım platformu Health Gorilla, 50 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu SignalFire liderliğinde gerçekleşti. Diğer katılımcılar arasında Epsilon Health Investors, IA Capital ve Nationwide Ventures yer aldı. Bu turla şirketin toplam yatırım miktarı 78,7 milyon dolara çıktı.

Yatırım, iş süreçlerini geliştirmek için kullanılacak. Health Gorilla COO'su Karla Mills, "Yıl boyunca satış, pazarlama, mühendislik, iş geliştirme ve ürün ekiplerimizi genişletmeye güçlü bir şekilde odaklanacağız" diyerek şirketin bir yıllık iş yapış stratejisini ortaya koyuyor.

Hızlı Sağlık Hizmeti Birlikte Çalışma Kaynakları (FHIR) tabanlı platform Health Gorilla, 2014 yılında kuruldu. ABD merkezli şirket, üç girişimci Steve Yaskin, Andrei Zudin ve Sergio Wagner tarafından faaliyete geçirildi. Platformun amacı bütün sağlık sektörü bileşenleriyle hasta arasındaki veri alışverişini ve erişimini kolaylaştırmak.

Bu, özellikle salgın döneminde oldukça önemli bir iş haline geldi. Çünkü sağlık verileri, doktorların herhangi bir hastanın tıbbi verilerine ulaşmasını kolaylaştırdı. Sağlık verisine odaklanan girişim MDClone, 63 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık Bu turun girişimin 26 milyon dolarlık yatırım turundan iki buçuk yıl sonra geldiğini belirtmiştik. Yatırım turuna Warburg Pincus ve Viola Growth, aMoon tarafından yönetildi. LightSpeed ​​Venture Partners ve OrbiMed'in katıldığını söylemiştik.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.