GoodRx, dijital eczane platformu vitaCare'i 150 milyon dolara satın aldı

2022 ortalarında tamamlanması beklenen anlaşmayla şirket, dijital eczane işini geliştirmeyi amaçlıyor. Şirket ayrıca ilaç üreticilerine yönelik hizmetlerini genişletmeye yardımcı olmak için vitaCare kullanmayı planlıyor.
GoodRx, dijital eczane platformu vitaCare'i 150 milyon dolara satın aldı

Dijital sağlık sektörü genişlemeye devam ettikçe, birleşme ve satın almaların sayısı da artıyor. Rock Health tahminlerine göre, geçen sene neredeyse her ay 23 dijital sağlık platformu birleşme ve satın alma yoluyla satıldı. Bu trend, 2022 yılında da devam ediyor.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre, 70 bin eczaneden çeşitli verileri toplayan ve daha ucuz olanları bulmak için ilaç fiyatlarını karşılaştıran GoodRx, dijital eczane platformu vitaCare'i 150 milyon dolara satın aldı. 2022 ortalarında tamamlanması beklenen anlaşmayla şirket, dijital eczane işini geliştirmeyi amaçlıyor. Şirket ayrıca ilaç üreticilerine yönelik hizmetlerini genişletmeye yardımcı olmak için vitaCare kullanmayı planlıyor.

vitaCare CEO'su John Milligan yaptığı açıklamada, "GoodRx ekibine katıldığımızda, ilaç üreticileri ağımızı genişletmeyi ve tüketiciler için daha da fazla tedaviyi erişilebilir hale getirmeyi umuyoruz" diye konuşarak anlaşmanın öneminin altını çiziyor.

ABD merkezli GoodRx 2011'de kuruldu. Şirketin amacı, reçeteli ilaç fiyatlarını karşılaştırmak için bir araç oluşturarak başladı ve tüketicilere ilaçları daha uygun fiyatlarla bulma ve satın alma imkanı sunmak. 2020'de halka açıldı. Bir taraftan, GoodRx'in bu ilk satın alması değil.

Şirket, geçen sene kullanıcılara reçeteli ilaçlarda indirim sağlayan girişim RxSaver'ı 50 milyon dolara satın almasıyla gündeme gelmişti. Diğer taraftan sağlık eğitimi şirketi HealthiNation ve telesağlık girişimi HeyDoctor da GoodRx'in portföyüne kattığı şirketler arasında yer alıyor.

Bilindiği üzere sağlık sektörü Covid-19 pandemisinden etkilenen alanların en başındaydı. Sektörün birçok alanı dijital platformlara taşındı. Eczaneler de bunun bir parçası oldu. Bu alana yapılan yatırımlar da yoğunlaşmaya ve dikkat çekmeye başladı.

Ocak ayında dijital eczane Alto, Softbank Vision Fund liderliğindeki 200 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. ABD merkezli girişimin toplam yatırım miktarı 550 milyon dolara çıkmıştı. Şirket, Esas Ventures'ın da dahil olduğu 25 yatırımcı tarafından destekleniyordu

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.