Metaverse moda markası Space Runners, 10 milyon dolar yatırım aldı

Metaverse moda markası Space Runners, Core Ventures'un katıldığı yatırım turunda 10 milyon dolar yatırım aldı
Metaverse moda markası Space Runners, 10 milyon dolar yatırım aldı

Metaverse moda markası Space Runners, Polychain ve Pantera Capital liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 10 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Accel, Jump Crypto ve Core Ventures katılım gösterdi.

Yatırım turunda Animoca Brands'in kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Yat Siu ve Twitch ve Fractal'ın kurucu ortağı Justin Kan'ın yer alması dikkat çekti. Bu noktada ülkemizde tanınan yatırım şirketi Core Ventures'un da metaverse alanına yöneldiğini söylemek mümkün. 

Space Runners'ın faaliyet alanı

Deniz Özgür ve Won Soh tarafından kurulan şirket, geçtiğimiz kasım ayında eski NBA şampiyonları Kyle Kuzma ve Nick Young ile NBA Şampiyonları Sneaker Koleksiyonu'nu piyasaya sürdü. 10 bin NFT'den oluşan koleksiyonun tamamı 9 dakika içinde tükendi. 

Discord, Instagram ve Twitter'da toplamda 500 binden fazla takipçisi olan girişim, en büyük Metaverse Moda Markalarından biri olarak konumlanıyor. Space Runners ürünleri NFT olarak tasarlandığı için metaverse girişimlerinde ve oyunlarda kolaylıkla kullanılabiliyor. 

Ayrıca girişim artırılmış gerçeklik ve sosyal medya filtreleri ile NFT'leri satın alanların üzerinde denemesine olanak tanıyor. Bunlara ek olarak üyelere özel imkanlar sunulduğunu belirtelim. Bu imkanlardan biri Solana API servislerine sınırsız erişim elde etmek, bir diğeri ise her hafta gerçekleşen NBA maçlarına saha kenarında bilet kazanmak. 

Space Runners'ın gelecek planları 

Space Runners, oyun şirketlerinde rastladığımız "oynadıkça kazan" ekonomi kurgularını "kazanmak için giyin" olarak çevirebileceğimiz Wear2Earn kurgusuna dönüştürecek. Böylece Metaverse uygulamalarında modayı takip eden avatarlar ödüllendirilecek. Şirket hem oyunlar hem de metaverse girişimleriyle birlikte çalışan moda ürünleri alanında en büyük tedarikçi olarak konumlanmayı hedefliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.