Apple'ın "Peek performance" etkinliğinden neler bekliyoruz?

Online olarak gerçekleşecek ve Türkiye saatiyle 21:00'de başlayacak olan Peek performance etkinliğinde, adından da anlaşılabileceği üzere özellikle performans odaklı Apple ürünlerinin tanıtılması bekleniyor.
Apple'ın

Apple'ın "Peek performance" isimli özel etkinliğinin 8 Mart tarihinde gerçekleşeceğini dün sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz yılın Eylül ayında iPhone 13 ailesi, Ekim ayında ise yeni MacBook modellerini tanıtan Apple, yeni ürün ve çözümlerini Peek performance etkinliğinde tanıtacak.

Online olarak gerçekleşecek ve Türkiye saatiyle 21:00'de başlayacak olan Peek performance etkinliğinde, adından da anlaşılabileceği üzere özellikle performans odaklı Apple ürünlerinin tanıtılması bekleniyor. Bu haberimizde ise etkinlikte tanıtılabilecek olan ürün ve yeniliklere yakından bakacağız.

iPhone SE 3

Peek performance etkinliği ile karşımıza çıkması beklenen en önemli Apple ürününün iPhone SE 3 modeli olması bekleniyor. Hatırlatmak gerekirse Apple'ın yeni iPhone SE modelini Mart veya Nisan ayında tanıtabileceğini geçtiğimiz Ocak ayında da sizlere aktarmıştık.

iPhone SE ailesinin son üyesi 2020 yılının Nisan ayında tanıtılmıştı. iPhone SE 3 modelinin eski iPhone SE modelleri ile tasarım anlamında neredeyse tamamen aynı olması bekleniyor. iPhone SE 3'ün yeni teknik özellikler ve 5G bağlantı teknolojisi ile öne çıkması bekleniyor.

iPad Air 5

Geçtiğimiz Eylül ayında yeni iPad ve iPad Mini modellerini tanıtan Apple, iPad ailesinin yeni modelini ise Peek performance etkinliğinde tanıtabilir. 8 Mart tarihinde gerçekleşecek olan etkinlikte 5. nesil iPad Air modelinin tanıtılması bekleniyor.

5. nesil iPad Air modelinin potansiyel özellikleri arasında ise A15 işlemcisi, 5G desteği, 4 hoparlör, Center Stage desteği, ve yeni kamera özelliklerinin yer alıyor.

iOS 15.4 çıkış tarihi

Etkinlik ile karşımıza çıkması beklenen bir diğer önemli detay ise iOS işletim sisteminin yeni güncellemesi olan iOS 15.4'ün çıkış tarihi olacak. Özellikle maske ile Face ID kullanma özelliği ile dikkatleri çeken iOS 15.4, etkinlik ile eş zamanlı bir şekilde de kullanıma sunulabilir.

Mac mini Pro

Geçtiğimiz dönemde M1 işlemcisi ile birlikte güncellenen Mac mini'nin üst seviye teknik özelliklere sahip olan Pro modeli etkinlik ile birlikte karşımıza çıkabilir. M1 Pro, M1 Max veya etkinlikte tanıtılabilecek yeni bir işlemci ile gelmesi beklenen Mac mini Pro modelinin daha fazla port seçeneği sunması da bekleniyor.

M2 işlemcili MacBook Pro ve yeni tasarımlı MacBook Air

14 ve 16 inçlik çentikli MacBook Pro modellerinin tanıtıldığını geçtiğimiz Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Yeni bir tasarım ile karşımıza çıkan MacBook Pro modelleri ile ilgili en önemli gelişme ise işlemci tarafında olmuştu. MacBook Pro modelleri gücünü M1 Pro ve M1 Max işlemcilerinden alıyor.

Etkinlikte tanıtılması beklenen yeni MacBook Pro modelinin ise daha uygun fiyatlı bir alternatif olarak karşımıza çıkabileceğini de ekleyelim. Yeni MacBook Pro modeli, etkinlikte tanıtılacak olan M2 işlemcisini kullanabilir. Gelelim günümüzün en popüler laptop modelleri arasında yer alan MacBook Air'a. Özellikle tasarım anlamında değişmesi beklenen MacBook Air ailesinin yeni modeli de tıpkı MacBook Pro gibi gücünü M2 işlemcisinden alabilir.

Son olarak diğer cihazlar ile kıyaslandığında ihtimali biraz daha düşük olsa da etkinlikle birlikte yeni bir iMac Pro veya 27 inçlik bir iMac modelinin tanıtılabileceğini de ekleyelim. 8 Mart Salı günü saat 22.00'de gerçekleşecek etkinlik ile ilgili tüm detayları her zaman olduğu gibi Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla anlık olarak sizlere aktaracağız.

Maximiles Black
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.