14 ve 16 inçlik çentikli MacBook Pro modelleri Türkiye fiyatıyla birlikte tanıtıldı

Uzun zamandır merakla beklenen yeni MacBook Pro modelleri ve Apple'ın yeni işlemcileri, Türkiye iş Bankası'nın katkılarıyla takip ettiğimiz Unleashed etkinliği ile birlikte tanıtıldı.
14 ve 16 inçlik çentikli MacBook Pro modelleri Türkiye fiyatıyla birlikte tanıtıldı

Apple'ın bugün gerçekleşecek "Unleashed" etkinliğinden neler beklediğimizi birkaç saat öncesinde sizlerle paylaşmıştık. Uzun zamandır merakla beklenen yeni MacBook Pro modelleri ve Apple'ın yeni işlemcileri, Türkiye iş Bankası'nın katkılarıyla takip ettiğimiz Unleashed etkinliği ile birlikte tanıtıldı.

MacBook Pro teknik özellikleri

Yeni MacBook Pro ailesi 14,2 ve 16,2 inçlik olmak üzere iki farklı model ile karşımıza çıktı. Özellikle tasarım anlamında önemli değişiklikler sunan yeni MacBook Pro ailesi, iPhone modellerinde de gördüğümüz çentikli ekran ile geliyor. Her iki modelin ekranlarının üst orta noktasında içinde ön kamera bulunan çentikler yer alıyor.

Yenilenen MacBook Pro ailesi ile birlikte Apple'ın daha önce kullanmayı bıraktığı iki bağlantı noktası da geri döndü. Apple'ın sevilen şarj bağlantı noktası olan MagSafe ve HDMI girişi yeni MacBook Pro modelleri ile birlikte tekrar kullanıma sunuldu.

Gümüş ve uzay grisi olmak üzere iki farklı renk seçeneği sunacak olan yeni MacBook Pro modelleri, yenilenen klavyeye de sahipler. Ailenin küçük üyesi olan 14 inçlik MacBook Pro modeli, gücünü Apple tarafından geliştirilen Apple M1 Pro işlemcisinden alacak.

14 inçlik MacBook Pro modelinin işlemci özelliklerinin iki farklı yapılandırma seçeneğine sahip olacağını da paylaşalım. 16 inçlik MacBook Pro modeli ise işlemci olarak hem Apple M1 Pro hem de M1 Max modellerine kullanabiliyor.

14,2 inçlik 3024 x 1964 piksel çözünürlüğünde Liquid Retina XDR ekrana sahip olan 14 inçlik MacBook Pro'nun PPI değeri ise 254. Ailenin büyük üyesi olan 16 inçlik MacBook Pro modeli ise 16,2 inçlik 3456 x 2234 piksel çözünürlüğünde Liquid Retina XDR ekran ile geliyor.

iPhone 13 ailesi ile telefonlara taşınan 120 Hz ekran yenileme hızı teknolojisi ProMotion, yeni MacBook Pro modelleri ile birlikte MacBook kullanıcıları için de sunuldu.

Her iki model için de 512 GB, 1 TB, 2 TB, 4 TB ve 8 TB bellek seçeneği sunulduğunu da ekleyelim. Yenilenen MacBook Pro ailesi ile birlikte kamera da güncellendi. Uzun süredir iyileştirilmesi beklenen kamera artık 1080 piksel çözünürlüğünde. 

MacBook Pro fiyatı

Apple tarafından aktarılan bilgilere göre 14 inçlik model 17 saat, 16 inçlik model ise 21 saat video oynatma süresi sunacak. Hızlı şarj desteğine de sahip olan yeni MacBook Pro modelleri, sadece 30 dakikada yüzde 50 oranında şarj olabilecek. Son olarak fiyatlara gelecek olursak 14 inçlik MacBook Pro modeli 23 bin 500 TL, 16 inçlik MacBook Pro modeli ise 28 bin 999 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. MacBook Pro modellerinin ön siparişe açıldıklarını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.