Instagram Akış videolarında Türkçe otomatik altyazı özelliğini yayına aldı

Instagram, bugün yayımladığı bir basın duyurusu ile bugün itibaren akıştaki videolarda yapay zeka tabanlı otomatik Türkçe altyazı kullanılabileceğini açıkladı.
Instagram Akış videolarında Türkçe otomatik altyazı özelliğini yayına aldı

Instagram, bugün yayımladığı bir basın duyurusu ile bugün itibaren akıştaki videolarda yapay zeka tabanlı otomatik Türkçe altyazı kullanılabileceğini açıkladı. Aslına bakarsanız, altyazı özelliği, geçtiğimiz yaz İngilizce dilinde test edilmeye başlanmıştı. Özellik, herkesin uygulamadan kolayca yararlanabilmesi için daha fazla dilde kullanıma açıldı. 

Söz konusu özellik, ilk etapta işitme engelli topluluk için kullanıma açılıyor. Böylece işitme engeli bulunan kişiler, videolar hakkında daha detaylı bilgiler edinebilecek. 

Bunun yanında özelliğin, Instagram’ı sesi kapalı olarak kullanan veya ortam sesinden dolayı videodaki sesi duyamayan insanlar için de kullanışlı olacağı düşünülüyor. Böylelikle, özellikle toplu taşımada ya da seyahat halindeki kullanıcıların Instagram videolarını kolayca izleyebilmesi sağlanıyor. 

Instagram'da arama deneyimi yenilendi

Instagram aynı zamanda arama deneyiminin de yeni tasarımını kullanıcılara sunuyor. Şimdiye kadar yalnızca hesap ve etiket (hashtag) bulmak için kullanılan Instagram Arama özelliği ile artık her türlü anahtar kelime için arama yapılabilecek. 

Aslında Arama Motoru Optizimizasyonu ile ilgilenen pek çok kişi, şimdiye kadar Instagram aramalarının öneminden yaygın bir şekilde söz etti. Arama özelliğinde Anahtar kelimelerin eklenmesiyle, markalar için yeni bir Arama Motoru Optimizasyonu telaşının başlayacağını söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.