Sağlık girişimi XRHealth, 10 milyon dolar yatırım aldı

XRHealth, temelde XR teknolojisini kullanıyor. Sağlık çalışanları sanal bir tedavi odasında hastalarla buluşabiliyor. Tedavi odasına giriş yapan hasta, gerçek zamanlı olarak bir tıp uzmanıyla konuşabiliyor.
Sağlık girişimi XRHealth, 10 milyon dolar yatırım aldı

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki ABD'de AR ve VR endüstrisi 2025 yılına kadar 4,64 milyar dolara çıkacak. Bütün dünyanın en çok konuştuğu konular arasında yer alan Metaverse kavramı bu iki teknoloji tarafından destekleniyor. Bu noktada sağlık sektörü de bu evren içinde konumlanmaya başladı. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre; bu alanda faaliyet gösteren ABD merkezli XRHealth 10 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turunda HTC, Bridges Israel, AARP ve mevcut yatırımcılar yer aldı. XRHealth, şimdiye kadar 34,7 milyon dolar yatırım almış oldu. 

Şirketin kurucusu ve CEO'su Eran Orr, "Metaverse evreni aracılığıyla günün herhangi bir saatinde erişilebilen yeni bir sağlık hizmeti biçimi oluşturmak için yola çıktık" diyerek şirketin kuruluş amacını anlatıyor. XRHealth, temelde genişletilmiş gerçeklik (XR teknolojisini) kullanıyor. Sağlık çalışanları sanal bir tedavi odasında hastalarla buluşabiliyor. Tedavi odasına giriş yapan hasta, gerçek zamanlı olarak bir tıp uzmanıyla konuşabiliyor.

Bu platform ABD'de hastane ve rehabilitasyon merkezi tarafından kullanılıyor. 2016'da kurulan şirketin amacı hastaların fizik tedavi, mesleki terapi ve ağrı yönetimi tedavileri alabilecekleri sanal tıbbi odalar biçiminde sağlık hizmetini metaverse dünyasına getirmek.

Metaverse, birçok alan için heyecan yaratıyor. Dün Gucci sanal mağaza ve etkinlik mekanı için The SandBox ile iş birliği yaptığını yazmıştık. Moda devi Gucci'nin metaverse girişimi The Sandbox'tan alan satın aldığını söylemiştik. Gucci, The SandBox'ta satın aldığı alanda "interaktif moda deneyimi" inşa etmeyi planlıyor. Sanal mağaza ve etkinlik mekanı olarak kullanılacağını belirtmiştik.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.