Dijital sağlık platformu Nayya Health, Felicis Ventures'ın da katıldığı turda 55 milyon dolar yatırım aldı

Nayya Health platformuna kaydolan kurumların çalışanlarına kişiselleştirilmiş sağlık planı sunuyor. Böylece kullanıcılarına yani çalışanlara yılda ortalama bin 300 dolar tasarruf sağlıyor.
Dijital sağlık platformu Nayya Health, Felicis Ventures'ın da katıldığı turda 55 milyon dolar yatırım aldı

Dijital sağlık sigortası işi yapan girişimlerin aldığı yatırımların aldığı yatırımlar günden güne arttığı bilinen bir gerçek. Bu alanda yeni bir gelişme daha yaşandı.Bugün edindiğimiz bilgilere göre dijital sigortacılık girişimi Nayya Health, 55 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu, Transformation Capital, Felicis Ventures ve SemperVirens ile birlikte ICONIQ Growth tarafından yönetildi.

Girişimin değerinin 500 milyon ila 750 milyon dolar arasında olduğu tahmin ediliyor. Girişim bunun hakkında net bir açıklama yapmasa da PitchBook, şirketin değerlemesini iki katına çıktığını ve şirket değerlemesinin ise 500-600 milyon dolara yaklaştığını doğruladı. 2019 yılında faaliyete geçen Nayya Health'ın kurucuları ise Sina Chehrazi ve Akash Magoon. Nayya Health'in temel amacı platforma kaydolan kurumların çalışanlarına kişiselleştirilmiş sağlık planı sunmak. 

Kullanıcı öncelikle platforma kayıt olmadan önce mevcut durumu çıkaran bir dizi soru cevaplanmak zorunda. Bu cevaplar ışığında Nayya Health, işverenin ihtiyaç ve bütçesine göre çeşitli sağlık planı hazırlıyor. Böylece kullanıcılarına yani çalışanlara yılda ortalama bin 300 dolar tasarruf sağlıyor.

Şirketin kurucu ortağı ve CEO'su Sina Chehrazi, "Doğru sigorta planını seçmemek, özellikle pandeminin getirdiği endişe ve risk ile zor ve maliyetli bir süreç olabilir" diyerek şirketin hangi soruna çözüm bulduğunu anlatıyor. 

Geçen aylarda aynı sektörde faaliyet gösteren HealthCare, 130 milyon dolar yatırım almıştı. Yatırım turu Axis Capital, Second Alpha, Link Ventures ve şirket kurucularının katılımıyla Oaktree Capital Management tarafından yönetilmişti. Yeni gelen yatırım, Ar-Ge ve insan kaynakları yönetiminde kullanılacağı belirtilmişti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.