Dijital sigortacılık alanında faaliyet gösteren HealthCare, 130 milyon dolar yatırım aldı

Yatırım turu Axis Capital, Second Alpha, Link Ventures ve şirket kurucularının katılımıyla Oaktree Capital Management tarafından yönetildi. Yeni gelen yatırım, Ar-Ge ve insan kaynakları yönetiminde kullanılacak. 
Dijital sigortacılık alanında faaliyet gösteren HealthCare, 130 milyon dolar yatırım aldı

Dijital sağlık sigortası işi yapan girişimlerin aldığı yatırımların aldığı yatırımlar günden güne artıyor. Geçen ay Medicare odaklı çalışan EasyHealth, 135 milyon dolar yatırım aldığını ve yatırım turuna  Anthemis Group ve QED Investors; Victory Park Capital, Nationwide Ventures, Health Ventures, Brewer Lane ve Operator Partners'ın katılımıyla öncülük ettiğini yazmıştık. Yeni yatırım şirketin büyüme hedefleri için kullanılacağını söylemiştik. 

Eylül ayında ise dijital sigortacılık girişimi Insurify, 100 milyon dolar yatırım almış, yatırım turu Motive Partners liderliğinde gerçekleştirilmişti. Aynı ay sigorta teknolojileri konusunda çözümler üreten bir girişim olan Counterpart, tohum yatırım aldığını duyurmuştuk.

Girişim ekosisteminin en önemli parçalarından biri haline gelen sigorta teknolojisi girişimleri yeni yatırımlar devam ediyor. Bugün edindiğimiz bilgilere göre aynı sektörde faaliyet gösteren HealthCare, 130 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu Axis Capital, Second Alpha, Link Ventures ve şirket kurucularının katılımıyla Oaktree Capital Management tarafından yönetildi. Yeni gelen yatırım, Ar-Ge ve insan kaynakları yönetiminde kullanılacak. 

AXIS Capital'den Linda Ventresca yaptığı açıklamada, şirketle 2016'dan beri ortaklık yaptıklarını ve şirketin son birkaç yılda muazzam büyümesine tanık olduklarını söyledi. HealthCare'in iş modelinin yenilikçi tavrının sigorta sektöründe farklı bir bakış açısı sağladığını kaydetti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.