Sigorta teknolojilerine odaklanan Counterpart, 10 milyon dolar yatırım aldı

Sigorta teknolojileri konusunda çözümler üreten bir girişim olan Counterpart, tohum yatırım aldığını duyurdu.
Sigorta teknolojilerine odaklanan Counterpart, 10 milyon dolar yatırım aldı

Girişim ekosisteminin en önemli parçalarından biri haline gelen sigorta teknolojisi girişimleri yeni yatırımlarla karşımıza çıkmaya devam ediyor. Sigorta teknolojileri konusunda çözümler üreten bir girişim olan Counterpart, tohum yatırım aldığını duyurdu.

Counterpart tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 10 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu 10 milyon dolarlık yatırımın Valor Equity Partners liderliğinde gerçekleştiğini de paylaşalım. Valor Equity Partners'ın haricinde 10 milyon dolarlık yatırım turuna Susa Ventures ve Aydın Şenkut‘un kurucusu olduğu Felicis Ventures da katıldı.

Valor Equity Partners partneri Jon Shulkin ise gerçekleşen yatırım ile birlikte Counterpart'ın yönetim kuruluna da katıldı. Valor Equity Partners'ın yatırım yaptığı girişimler arasında Tesla, SpaceX, Addepar ve GoPuff gibi önemli girişimler yer aldığını da hatırlatalım.

Yatırımın yanı sıra bir iş birliğine gittiğini de aktaran Counterpart, Markel Corporation'ın sigorta birimi olan Markel Specialty ile çeşitli sigorta ürünlerinin satışı için iş birliğine gitti. 2019 yılında Los Angeles'ta kurulan Counterpart'ın CEO koltuğunda ise Tanner Hackett oturuyor. 

ABD'nin 50 eyaletinde aktif olarak hizmet veren Counterpart girişiminin rakipleri arasında ise Oscar, Lemonade, Root ve Next Insurance gibi daha önce önemli yatırımlar alan girişimler de yer alıyor. KOBİ'lere odaklanan çözümler üreten Counterpart, küçük ve orta büyüklükteki şirketlerin sigortaya sahip olmalarını hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.